Petitchef

Piersici melba

Desert
6 porții
60 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 piersici coapte

500 ml apa

200 g zahar

1 lingura de esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat

200 g zmeura proaspata sau congelata

inghetata de vanilie

fulgi de migdale

Preparare

  • Piersicile se taie in 2, se scoate samburele si se introduc in apa clocotita pt un minut
    Se scot se pun intr-un bol cu apa rece ca gheata, toate astea pt a le curata coaja foarte delicat, cam asa cum procedam cu rosiile.
  • Se pune la fiert apa, zaharul si vanilia si se fierb piersicile in siropul acesta 4 minute pe fiecare parte, apoi se dau deoparte sa se raceasca.Zmeura se pune pe foc, se zdrobeste si se da in clcocot pt 2-3 minute, n-am mai pus zahar tocmai pt a balansa putin dulcele si acrul. Lasam si sosul acesta la racit.
  • Se pun 2 piersici intr-un bol, se umple locul samburelui cu un gomboc de inghetata de vanilie, se pune pe fiecare cate o lingura de sirop, se presara fulgi de migdale (le puteti praji delicat) si se serveste imediat.

Poze

Piersici Melba, poza 1Piersici Melba, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pêche melba, o inghetata cu parfum de vara
Pêche melba, o inghetata cu parfum de vara
1 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Ceai rece cu piersici
Ceai rece cu piersici
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dame blanche, inghetata perfecta
Dame blanche, inghetata perfecta
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Piersici umplute la cuptor/pesche al forno ripiene
Piersici umplute la cuptor/pesche al forno ripiene
2 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piersici
Piersici
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: