Petitchef

Piersicute

Desert
8 porții
4 ore
4 ore
Dificil
Este ceva divin.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
3 oua intregi

3 galbenusuri

600 g zahar

250 ml ulei

750 g faina

2 lingurite otet sau zeama de lamaie

1 plic zahar vanilat

2 plicuri praf de copt

70 ml lichid pentru crema (cafea, lapte sau compot)

200 g unt sau margarina

3-4 linguri cacao (sau 1 plic de crema instant pentru prajituri, de rom, ciocolata, caramel, cacao)

100 ml compot sau suc de visine, zmeura (rosu)

100 ml suc de lamaie, compot de pere, gutui (galben)

100 ml cafea sau ness (maro)

daca doriti si verde 100 ml zeama de spanac crud mixat sau un colorant alimentar

cateva frunzulite verzi pentru decor

Preparare

  • Preparati aluatul astfel: puneti intr-un vas mai mare o cana de zahar, ouale intregi si galbenusurile si amestecati cu un tel sub forma de para, ca la maioneza, cu 3/4 cana de ulei (200 ml), adaugati zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otetul, apoi incorporati cam 650-700 g faina pana obtineti un aluat mai vartos. Presarati masa cu faina cernuta si rasturnati aluatul, apoi framantati-l putin pana se desprinde de pe maini si nu se mai lipeste de masa. Impartiti aluatul in 5-6 parti, formati cate un sul de 1,5 cm diametru, pe care il taiati bucati de 14-15 mm lungime pe care le rotunjiti in podul palmei sub forma de bilute.
    Puneti bilutele la copt in tava unsa si tapetata cu faina, la distanta de aproximativ 2 cm intre ele (vor creste) si lasati-le la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 10-12 minute, pana se umfla si devin aurii. In timp ce se coace o tava, puteti sa umpleti cu bilute o alta tava (va pot ajuta si copiii sau sotii sa faceti bilute, va fi o distractie in familie). Scoateti bilutele, care se turtesc la copt si formeaza jumatatile de piersicute si rasturnati-le intr-un lighean mai mare ca sa se raceasca. Procedati la fel pana terminati de copt tot aluatul. Vor iesi cam 200 de jumatati de piersicute.
    Cu un cutitas scobiti jumatatile de piersicute lasand o margine de 3-4 mm grosime. Aveti mare grija sa scobiti usor sa nu le faramati, sunt ca niste biscuiti fragezi. Daca se sfarama vreuna, o lasati pentru umplutura. Pot fi scobite si a doua zi sau peste o saptamana. Le scobiti cand aveti timp si chef, chiar si cand va uitati le televizor.
    Preparati crema: amestecati tot ce a ramas de la scobit cu untul sau margarina, lichidul, cacao sau crema instant pana obtineti o crema omogena. Cine doreste poate sa adauge nuci macinate, stafide, cocos, cubulete de rahat. Puteti sa o faceti mereu altfel, depinde de gustul si imaginatia dumneavoastra.
    Umpleti jumatatile cu crema, apoi lipiti-le doua cate doua, dupa dimensiuni si curatati surplusul de crema. Dupa ce le-ati format pe toate incepeti sa le “vopsiti”. Pregatiti o tava in care puneti zahar si cateva castronele cu lichide colorate (rosu, galben, maro, verde, etc.). Inmuiati pe rand piersicutele in doua-trei culori, apoi tavaliti-le prin zahar si puneti-le pe platouri sau tavi mai intinse la uscat.
    Intoarceti-le din cand in cand, ca sa se intareasca bine pe toate partile. La mijloc vor fragede si moi si doua saptamani. Ca sa uimiti asistenta, le puteti decora cu frunzulite de menta, busuioc, vasc … Eu am folosit frunzulitele de la mandarine.
    1 video (vezi toate retetele video), 16 fotografii
    Voteaza

Poze

piersicute, poza 1piersicute, poza 2



Comentarii (24):

08/10/2013

Comentariul tău:FOARTE BUN

(0) (0) Abuz
Superdoggy
Superdoggy, 11/03/2013

NU AM MAI VAZUT PIERSICUTE DE CAND ERAM COPIL... ABIA ASTEPT SA FAC.

(0) (0) Abuz
11/02/2013

Eram copil cand am facut prima data astfel de prajituri

(0) (0) Abuz
Felycia, 10/02/2013

Mi-au iesit ......foarte buneeeeee!!!!

(0) (0) Abuz
05/02/2013

Deicioase!

(0) (0) Abuz
04/02/2013

Fff buna

(0) (0) Abuz
icristic, 04/02/2013

Tare buna

(0) (0) Abuz
04/02/2013

Fff bune

(0) (0) Abuz
04/02/2013

Best

(0) (0) Abuz
04/02/2013

Îmi aminteşte de copilărie!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Frappuccino ca la starbucks
Frappuccino ca la starbucks
2 porții
10 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Piersicute
Piersicute
8 porții
5h40m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Piersicute
Piersicute
15 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Piersicute gustoase a la laura s.
Piersicute gustoase a la laura s.
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: