Preparare
Etapa 1
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele.Se framanta ,se pune in folie alimentara si se lasa 15-20minute la frigider.Etapa 2
Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara , cardamom si se lasa sa se raceasca.Etapa 3
Se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei ,se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu a doua foaie.Etapa 4
Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul deja incins pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.Etapa 5
Foile acestei placinte sunt din aluat fraged ,preparat dupa reteta lui Jamie Oliver, pe care am folosit-o si la tarta cu dovleac si la bradutii de Craciun.Etapa 6
Este un aluat deosebit de bun ,care nu trebuie framantat prea mult pentru a ramane fraged si cu o crusta crocanta.
Comentarii (16):
Arata bine...vreau sa o fac...trebuie sa fie la fel de buna precum arata..:)
Foarte buna cu o singura adaugire a mea; am adaugat mai mult lapte
E super reteta si nu e greu de facut am sa incrc si eu abia astept
Am incercat aceasta placinta si mi-a iesit super
Am gatit aceasta reteta si este foarte buna!
Am facut aceasta reteta si a fost delicioasa
MIE NU PREA MI.A IESIT RETETA ASTA .
Super, bun ca nu-i rezisti!!!!!!!!!!
Nu stiu daca iasa buna la gust
Excelenta alegere doamnelor