Placinta cu dovleac

(4.47/5 - 108 voturi)
16 comentarii


Ingrediente:

- 250 g unt,
- 150 g zahar pudra,
- 4 linguri lapte,
- 3 galbenusuri,
- coaja rasa de lamaie ,
- un praf de sare,
- aprox 500 g faina

Umplutura:
- 4 cani dovleac ras mic,
- 1/2 cana zahar,
- 3-4 linguri ulei, scortisoara,
- cardamom

Preparare:

Etapa 1:

Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele.Se framanta ,se pune in folie alimentara si se lasa 15-20minute la frigider.

Etapa 2:

Se amesteca dovleacul cu zaharul si uleiul si se pun la calit pana scade tot lichidul lasat. Se adauga scortisoara , cardamom si se lasa sa se raceasca.

Etapa 3:

Se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se unge o tava cu ulei ,se presara cu faina si se aseaza prima foaie, se repartizeaza umplutura racita si se acopera cu a doua foaie.

Etapa 4:

Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la cuptorul deja incins pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar si scortisoara.

Etapa 5:

Foile acestei placinte sunt din aluat fraged ,preparat dupa reteta lui Jamie Oliver, pe care am folosit-o si la tarta cu dovleac si la bradutii de Craciun.

Etapa 6:

Este un aluat deosebit de bun ,care nu trebuie framantat prea mult pentru a ramane fraged si cu o crusta crocanta.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 11/03/2013, 10:40

Arata bine...vreau sa o fac...trebuie sa fie la fel de buna precum arata..:)

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 02/12/2011, 19:10

E super reteta si nu e greu de facut am sa incrc si eu abia astept

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/05/2014, 18:32

Foarte buna cu o singura adaugire a mea; am adaugat mai mult lapte

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/11/2011, 21:17

Am incercat aceasta placinta si mi-a iesit super

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/11/2013, 09:49

Am facut aceasta reteta si a fost delicioasa

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/12/2016, 10:41

Am gatit aceasta reteta si este foarte buna!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 25/09/2012, 14:46

MIE NU PREA MI.A IESIT RETETA ASTA .

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/11/2011, 15:39

Super, bun ca nu-i rezisti!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (16)

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale