Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, laptele si praful de copt iar la urma albusurile batute spuma, amestecandu-se usor. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu untul si pudrata cu faina, se aseaza prunele desfacute in doua fara samburi si cu partea taiata in sus. Se coace la foc potrivit pana ce aluatul care sa ridicat intre prune sa rumenit. Se presara cu zahar pudra si se taie.
Super buna,racoritoare,aromata,digestiva si usor de facut,eu fac reteta asta cu toate fructele,in afara de capsuni si zmeura,acum depinde si ce prune folositi,dar cele care sunt pentru gem sunt delicioase si usor de desfacut....eu nu ung tava,folosesc hirtie de copt si o coc la foc mic.
Of of ... am facut si eu reteta asta si mi-a iesit un fel de ...sa-i spunem aluat fraget, nicdecum ca in foto. gustul e sa zicem ok dar aspectul si .... 100 ml de lapte sunt prea putini iar untul pt uns tava este mult prea mult ....si eu am folosit o tava mare de aragaz
Comentarii (19):
De sezon.
Un pic aiurita reteta,probleme cu untul,in rest e OK
Super buna,racoritoare,aromata,digestiva si usor de facut,eu fac reteta asta cu toate fructele,in afara de capsuni si zmeura,acum depinde si ce prune folositi,dar cele care sunt pentru gem sunt delicioase si usor de desfacut....eu nu ung tava,folosesc hirtie de copt si o coc la foc mic.
Ungi tava cu 150gr unt/margarina?
Pierdere de vreme, nu merita facuta.
Acum ma duc sa o fac..
Foarte bunaaaaaaaaaaaaaa
Acum ma apuc sa o fac
Super
Of of ... am facut si eu reteta asta si mi-a iesit un fel de ...sa-i spunem aluat fraget, nicdecum ca in foto. gustul e sa zicem ok dar aspectul si .... 100 ml de lapte sunt prea putini iar untul pt uns tava este mult prea mult ....si eu am folosit o tava mare de aragaz