Petitchef

Prajitura amandina

Desert
4 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Blatul:

7 oua

5 linguri apa

12 linguri faina

12 linguri zahar

2 linguri cacao

1 praf de copt, un praf sare.


Crema:

1 cana zahar(250 g)

3 oua

2 linguri cacao

200 g unt.


Pt insiropat:

250 ml cafea tare si dulce


Pt glazura:

5 patratele ciocolata menaj

5 linguri cafea

2 linguri zahar pudra.

Preparare

  • Preparam blatul asa: batem albusurile spuma (adaugam praful de sare sa se bata mai usor)adaugam 1 praf de copt si continuam sa batem spuma tare. Acum adaugam 5 linguri de apa si cele 12 linguri zahar si batem pana se topeste zaharul. Adaugam cele 2 linguri de cacao(cerneti cacaua), cele 7 galbenusuri si amestecam usor, apoi se adauga cele 12 linguri faina.
  • Se amesteca cu mixerul pt omomgenizare, se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (folosesc tava cu dimensiuni 26/36). Se coace in cuptorul preincalzit cam 15-20 minute la cuptorul meu(incercati cu scobitoarea, cand nu se lipeste de scobitoare, blatul este copt).
  • Preparam crema asa: se freaca 1 cana de zahar cu cele 3 oua si cele 2 linguri cacao(pe care desigur le cerneti sa lucrati mai usor)si le punem la fiert la foc minim intrun cratit bun de care nu se prinde. Fierbeti pana incepe sa se caramelizeze apoi luati de foc si lasati sa se raceasca.
  • Separat batem bine untul spuma, apoi adaugam treptat crema racita si mixam pana la omogenizare. Blatul se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza cu o cana mare de cafea tare si f. dulce.
  • Preparam glazura asa: se topeste ciocolata cu zaharul in 5 linguri cafea(pt fiecare cub de ciocolata se pune 1 lingura cafea).
  • Prajitura se asambleaza asa: Blatul taiat in doua pe orizontala se insiropeaza, se umple cu crema rezultata, iar deasupra intindem glazura de ciocolata. Se da prajitura la rece. glazurat toata prajitura, dar era mai bine daca o portionam si glazuram fiecare bucata separat, cred ca era mai aspectoasa. Va asigur insa ca a fost f. gustoasa si a avut mare succes.

Poze

Prajitura Amandina, poza 1Prajitura Amandina, poza 2Prajitura Amandina, poza 3Prajitura Amandina, poza 4Prajitura Amandina, poza 5Prajitura Amandina, poza 6Prajitura Amandina, poza 7Prajitura Amandina, poza 8Prajitura Amandina, poza 9Prajitura Amandina, poza 10Prajitura Amandina, poza 11


Comentarii:

12/02/2012

Cea mai buna

(0) (0) Abuz
09/10/2011

Este o prajitura foarte buna, am incercat-o.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura amandina
Prajitura amandina
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura amandina.
Prajitura amandina.
8 porții
1 oră
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura amandina
Prajitura amandina
1 porții
1h35m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Frappuccino ca la starbucks
Frappuccino ca la starbucks
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: