Petitchef

Prajitura anabella

Desert
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
-Pentru blaturile de cacao,

de doua ori cate;

4 oua,

4 linguri de zahar,

3 linguri de faina ,

o lingura de cacao,

2 linguri de ulei,

o lingurita praf de copt,

un praf de sare,

esenta de vanilie

-Pentru blatul alb;

4 oua,

4 linguri de zahar,

2 linguri de ulei,

4 linguri de pesmet alb,

un praf de sare,

o lingurita de praf de copt,

doua lingurite de coji de portocala confiate(sau coaja rasa)

-Pentru crema ;

2 iaurturi mari de fructe(400g/buc),

2 cutiute(200 g buc.)

de branzica proaspata de vaci,

200 g zahar pudra vanilat,

200 g frisca proaspata din smantana(sau lichida),

2 pliculete de gelatina(10 g buc.),

300 g capsuni coapte,

jumatate de pepene galben(cca 750g)

-Ornat;

20 de jumatati de miez de nuca,

200 g miez de nuca maruntit,

150 g ciocolata de menaj,

50 g unt sau margarina pentru creme(Unirea)

Preparare

  • Se bat bine 4 albusuricu un praf de sare si zaharul,pana se intaresc,apoi se adauga galbenusurile frecate putin cu uleiul,esenta si faina amestecata bine cu cacaoa si praful de copt.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt apoi se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Se scoate blatul de pe hartie(cu lama unui cutit) dupa ce s-a racit putin.La fel se procedeaza si cu cel de al 2-lea blat de cacao.
  • Se bat bine 4 albusuri cu un praf de sare si zahar,apoi se incorporeaza cele doua lingurite de coji de portocala confiate,galbenusurile frecate putin cu uleiul si pesmetul amestecat cu praful de copt.se toarna aluatul ,intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt cca 20 de minute,apoi se desprinde blatul de pe hartie si se lasa sa se raceasca.
  • Se mixeaza branza proaspata cu zaharul vanilat ,pana obtinem o crema fina ,apoi adaugam iaurtul,zaharul pudra vanilat si smantana.
    Gelatina se lasa sa se inmoaie in 150 ml apa rece apoi o topim la bain marie,fara sa o lasam sa fiarba(este gata cand se spumeaza)Cand amestecul de mai sus este omogen,se toarna in fir subtire,gelatina calda.
  • Se imparte crema obtinuta in doua parti egale.
    Intr-o tava de dimensiuni apropiate de blaturi(sau se foloseste o forma detasabila dreptunghiulara),dar mai inalta se incepe montarea prajiturei astfel;se aseaza primul blat de cacao,se unge cu jumatate din crema de branza,apoi se presara pe toata suprafata capsunile spalate si zvantate,taiate cubulete sau feliute subtiri,se vine deasupra cu blatul din pesmet ,se unge cu restul de crema ,se presara deasupra pe toata suprafata bucatele mici de pepene galben,se vine iar deasupra cu blatul de cacao.Se preasra usor cu mana.
  • Se da ciocolata de menaj prin razatoare(aflata la temperatura camerei)apoi se topeste la bain marie si se amesteca cu untul.Se toarna calda deasupra prajiturei,apoi se presara miez de nuca maruntit si se orneaza cu jumatati de miez de nuca.Se taie in patrate sau romburi,numai dupa cateva ore de stat la frigider.Optim ar fi sa se lase toata noaptea la frigider si sa se taie a doua zi.

Poze

Prajitura Anabella, poza 1Prajitura Anabella, poza 2Prajitura Anabella, poza 3Prajitura Anabella, poza 4Prajitura Anabella, poza 5Prajitura Anabella, poza 6Prajitura Anabella, poza 7Prajitura Anabella, poza 8Prajitura Anabella, poza 9Prajitura Anabella, poza 10



Comentarii:

14/10/2012

Dupa cum arata cred ca e ffffffff bunaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura tutti frutti
Prajitura tutti frutti
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura iepuras coconas
Prajitura iepuras coconas
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura capsunica
Prajitura capsunica
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: