Petitchef

Prajitura caramel

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
7oua gr.M

125 g faina alba

125 g zahar pudra

75 g nuca macinata

7 g praf copt


crema:

1/2l lapte

1 pac praf budinca caramel/vanilie

4 galbenusuri

1 fiola esenta de vanilie

150 g zahar


GLAZURA:

150 g cicolata alba

50 g smintina pt. frisca.

250 g unt

Preparare

  • blaturi:
    Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu o priza de sare si jumatate din cant. de zahar.
  • Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar,se adaoga faina cernuta si amestecata cu praful de copt si se mixeaza pina cind aceasta este incorporata in galbenusuri.
  • Spuma din albus se amesteca cu masa din galbenusuri si in final se adaoga nuca.
  • Dosul tavii de cuptor se unge si infaineaza bine si 1/3 din masa de blaturi se intinde pe dosul tavii si acesta se introduce la copt in cuptorul in prelabil incins la 180°C pt. ca. 12-15 minute.
  • crema::
    Galbenusurile se bat cu ceva lapte rece si se adaoga zaharul si budinca.totul se amesteca bune, pina cind praful de budinca s-a dizolvat bine si NU mai sint cocoloase.
  • Restul de lapte se pune la fiert si cind este bine infierbintat se adaoga amestecul de galbenusuri si se lasa sa iarba usor amestecind mereu sa nu se prinda de fund.Cind crema a primit consistenta dorita se trage de pe fos si se acopera direct deasupra bunincii cu o folie de nailon alimentara.totulse lasa la rece.
  • Este bine ca budinca pentru crema sa se prepare inaintea blaturilor, pentru a avea timp destul sa se raceasca. Untul se mixeaza bine s in el se adaoga mixind mereu, cite-o lingura din budinca bine racita.
  • Ciocolata se marunteste si se pune impreuna cu smintina pe foc mic la topit, amestecind ,mereu pina cind cicolata s-a topit.
  • Totul se lasa la rece si ci mixerul totulse mixeaza bine. Aceasta glazura se intinde deasupra prajiturii. A pus-o intr-o punga de nailon si am trasat cu eea, dungi dense. Iar cu o glazura caramel- cumparata, am trasat printre dungile maronii.



Comentarii:

14/03/2016

O "reteta" care pe post de crema cuprinde praf de budinca nu se numeste reteta! Este jenant sa o mai si recomanzi altora! Care este abilitatea ta ca si gospodina? Sa citesti modul de preparare de pe plicul de budinca?!

(0) (0) Abuz
14/04/2014

ESTE SUPER!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu cocos si caramel
Prajitura cu cocos si caramel
6 porții
1h50m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema caramel
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu branza dulce si caramel
Prajitura cu branza dulce si caramel
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: