Se incinge cuptorul la 300F se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie, se incorporeaza delicat pudra de migdale, amestecand incet cu miscari de sus in jos se intinde compozitia pe o tava (cca 20x24cm) tapetata cu hartie de pergament si se da la cuptor pt minim 1 ora, pt ca mai degraba se usuca decat se coace.coptul blatului e cea mai migaloasa parte a retetei
Se amesteca toate frumos, sa nu avem cocoloase apoi se pun la fiert in bain-marie pana se ingroasa, amestecati incontinuu sa iasa o crema fina, dar oarecum vartoasa.
Se trage de pe foc si se lasa undeva la rece Cand crema s-a racit complet se bat spuma tare 250ml frisca (puteti adauga si-un intaritor de frisca nu va fi vreun bai) si se adauga crema de mai sus amestecand cu miscari delicate, pana se incorporeaza complet.
Se pun toate in bain marie pana se topesc si se dau la rece .Cu mixerul frecam crema spuma si ne pregatim de asamblare
Asamblat prajitura in aceeasi forma de ceramica in care copt. Peste blatul alb pus crema de ciocolata, apoi crema cu frisca si vanilie.ras ciocolata cu instrumentul cu care se curata morcovii si dat prajitura la rece cateva ore.
Blatul dupa copt este destul de tare, insa dupa cele cateva ore ori ideal dupa o noapte, e perfect. Se taie cuburi micute si ca sa le reusiti cele mai dragute puteti lasa prajitura la congelator pt 30 de minute, apoi cu un cutit incalzit, sa taiati prajitura in formele si dimensiunile dorite.
Comentarii:
Beton de buna
Excelent