Petitchef

Prajitura cu branza de vaca si fanta

Desert
1 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 1
blat:8 oau,13 linguri faina cernuta,13 linguri de zahar,5 linguri de apa,1 praf de copt,putina zeama de lamaie,(eventual colorant roz sau verde asta facultativ eu am folosit verde)

crema:500 g branza de vaca (2 pachete)

1 pachet de unt sau margarina,2-3 vanilii,250 g zahar praf

glazura:2budinci de vanilie,7oo ml fanta lamaie sau portocale

Preparare

  • blatul :se separa albusurile de glbenusuri si se pun intr-o cana peste care se pun 5 linguri de apa si se amesteca.Albusuriel de bat spuma bine apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie dupa cre se pun galbenusurile cu apa si faina dar nu se mai bate decat se amesteca cu o lingura de lemn si daca doriti colorant roz sau verde.Se tapeteaza tava cu putina margarina dupa care se pune folie de luminiu(eu asa procedez)si apoi se pune aceasta compozitie de blat care se baga la cuptor in prealabil incalzit.
    Crema.se amesteca bine untul cu zaharul si vaniliile dupa care se pune si branza si va deveni o pasta
    Glazura..se pune la fiert sucul de fanta cu praful de budinca dar fara zahar si se lasa la foc potrivt pana devine exact ca si budinca
    Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit apoi se taie in 2 la mijloc dupa care se pune crema cu branza la mijloc apoi cealalta parte de blat peste care se pune aceasta glazura cu fanta.Este mai sensibila s de acea daca se poate sa stea la rece.
    Incercati-o sper sa va placa.nu am poza separata decat in platou cu alte prajituri dar se vede este cea cu verde



Comentarii (13):

06/04/2015

I like :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2014

Nu aceasta este fotografia acestei prajituri.eu am facut-o,este deosebita si nici nu se face asa

(0) (0) Abuz
22/11/2013

SUPER

(0) (0) Abuz
17/09/2013

Foarte delicioasa

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Interesanta! am s-o incerc cu prima ocazie, dar am un sfat nu mai coace nimic NICIODATA pe folie de aluminiu. nu e OK .exista hartie de copt sau metoda clasica tava unsa si pudrata cu faina nu se lipeste Curaj

(0) (0) Abuz
20/06/2013

Oribil:P

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Foarte buna, in special ca nu este atat de dulce.

(0) (0) Abuz
12/03/2013

Bine,bine,bine....

(0) (0) Abuz
12/03/2013

Mmmmmmmmm...............!ce buna o fi ,o sa o fac precis multumesc!!!!

(0) (0) Abuz
11/03/2013

Ok

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu branza si fanta
Prajitura cu branza si fanta
6 porții
1h15m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu branza de vaca dupa rakoczi
Prajitura cu branza de vaca dupa rakoczi
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu branza de vaca si marar
Prajitura cu branza de vaca si marar
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: