Prajitura cu cocos, coniac si ciocolata

(4.00/5 - 2 voturi)

Ingrediente

- 6 oua
- 6 linguri cu zahar
- 3 linguri cu apa
- 3 linguri cu ulei
- 6 linguri cu varf cu faina
- o ceasca de nuca de cocos.
- 2 oua
- 150 g zahar
- 200 g unt
- 50 g cacao
- 4 linguri apa

Preparare

Etapa 1

Batut albusul spuma cu putina sare, apoi adaugat zaharul, mai batut ca sa se dizolve, dupa care pus treptat galbenusurile, apa, uleiul, faina.

Etapa 2

Punem o cratita sau tigaie pe foc, cu apa, caci urmeaza sa facem crema pe baie marina. Intr-o craticioara smaltuita frecam ouale cu zaharul, timp de 2 minute, apoi adaugam apa si cacao; punem craticioara pe baie de aburi, unde o tinem circa 10 minute, amestecand continuu cu lingura de lemn.

Etapa 3

Lasam sa se raceasca un pic. Cand e calduta adaugam untul, omogenizam bine si lasam crema sa se raceasca.Rezulta o crema fina si alifioasa.

Etapa 4

Revenind la pandispan, dupa ce e rece il stropim cu un paharel de coniac, eventual diluat. Repartizam crema deasupra si o modelam cu furculita. presarat cacao deasupra, ca sa accentuez gustul amarui.

Întrebări:








Punctează această reţetă:


Video sugerat

Prajitura rasturnata cu ananas


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale