Petitchef

Prajitura cu cocos, lime si ciocolata

Desert
8 porții
15 min
30 min
Ușor
O prajitura delicioasa, pufoasa si deosebit de aromata.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Blat – 23 cm

225 grame făină

2,5 linguriţe praf de copt

1 praf de sare

225 unt la temperatura camerei

225 grame zahăr

coaja rasă de la 2 limes – lămâi verzi

4 ouă

60 ml suc de limes

75 grame fulgi de cocos

Glazură

450 grame zahăr

60 ml apă

1 albuş ou – bătut spumă

150-200 grame ciocolată neagră sau cu lapte

Preparare

  • ncălzim cuptorul la 180 de grade şi pregătim cu hârtie de copt două tăvi de 23 de cm – rotunde, sau pătrate, în funcţie de forma pe care dorim să o dăm prăjiturii. Eu am optat pentru o formă pătrată iar apoi le-am decupat în prăjiturele rotunde.
  • Făina, praful de copt şi sarea le cernem într-un bol.
  • Untul îl mixăm foarte bine într-un alt bol, până când obţinem o cremă. Adăugăm zahărul şi coaja de la cele două limes şi mixăm din nou foarte, foarte bine. Apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare până la încorporare. În cele din urmă încorporăm făina cu praful de copt şi zeama de la limes, alternând între cele două, şi amestecând uşor. În final adăugăm şi 50 de grame din fulgii de cocos. Coacem blaturile pentru 25-30 de minute. Atenţie: nu le scăpaţi de sub supraveghere întrucât riscaţi să se ardă foarte repede. În funcţie de cuptor ar putea fi suficiente chiar şi 20 de minute de coacere, faceţi testul scobitorii înainte de le scoate din cuptor.
  • Fulgii de cocos nefolosiţi îi punem într-o tavă pe hârtie de copt şi îi coacem pentru 2-3 minute în cuptor, pentru a prinde culoare.
  • Ciocolata neagră o topim pe aburi sau la cuptorul cu microunde şi apoi ungem blaturile cu ciocolata topită. Se va forma o mică peliculă de ciocolată care va da prăjiturii o savoare deosebită, blaturile având un gust uşor acrişor de la limes.
  • Pentru a face glazura, punem într-o cratiţă pe foc zahărul cu apa – în reţeta originală se specifica şi un vârf de tartar, dar eu neavând în dotare am omis acest ingredient. Când din apă şi zahăr se formează un sirop, îl lăsăm să fiarbă pentru câteva minute – până la 120 de grade pe un termometru de zahăr dacă avem unul, iar apoi stingem focul şi lăsăm ca toate bulele de la fierbere să dispară. Când siropul s-a limpezit adăugăm albuşul spumă şi începem să mixăm foarte bine până când obţinem o cremă densă şi lucioasă – o bezea.
  • Umplem cu o treime din cremă blaturile, iar cu restul le glazurăm. Presărăm fulgii de cocos uşor prăjiţi.



Comentarii:

14/03/2015

O voi incerca si eu!Multumesc!

(0) (0) Abuz
13/03/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz
19/03/2013

Se pare ca e buna
mmmmmmmmmmmm

(1) (0) Abuz
miron Lucia, 19/03/2013

Imi place , excelent am sa fac si eu ca nu este greu de facut si nici prea scump, multumesc pentru reteta

(1) (0) Abuz
19/03/2013

Super !

(1) (0) Abuz
19/03/2013

Usoara si gustoasa. Se poate face si in formă de briose

(1) (0) Abuz
19/03/2013

Excelent arata vreau sa o fac

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Prajitura cu cocos si ciocolata
Prajitura cu cocos si ciocolata
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Prajitura cu cocos si ciocolata
Prajitura cu cocos si ciocolata
15 porții
2 ore
Foarte ușor
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos
Bomboane de casa cu nuca de cocos
6 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Lamaia vs LimeLamaia vs LimeCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Deserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: