Petitchef

Prajitura cu cocos si ciocolata

Desert
15 porții
1 oră
1 oră
Foarte ușor
O prajitura pentru iubitorii de cocos si prajituri cremoase.

Ingrediente

Numarul de porții: 15

Pentru blat :

6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de ulei

6 linguri faina

1/2 lingurita praf de copt stins cu otet


Pentru sirop :

200 ml apa

3 pliculete zahar vanilat


Pentru glazura de ciocolata :

120 g ciocolata neagra menaj

40 g unt

2 linguri mici de ulei

2 linguri lapte


Pentru crema :

200 gr ciocolata alba menaj

250 ml lapte

8 linguri pline cu cocos

Partea din blat care va fi taiata

8 linguri frisca batuta (cu intaritor)


Pentru ornat :

Fulgi de cocos

Ornamente colorate din zahar

Preparare

  • Etapa 1 - Prajitura cu cocos si ciocolata
    Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie, dupa care se pune restul de faina pana la omogenizare.
    Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si faina se aseaza uniform compozitia.O dam la cuptor 20-25 de minute. Dupa ce o scoatem, se lasa la racit, apoi se mai subtiaza si niveleaza cu un cutit, iar partea taiata se pune de-o parte pentru ca o vom folosi.
  • Se prepara siropul de vanilie, punand apa si zaharul vanilat sa fiarba, pe foc mic, pentru 2-3 minute.
    Blatul cel gros se insiropeaza cu siropul rece.
  • Etapa 3 - Prajitura cu cocos si ciocolata
    Pentru glazura, se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste.Se adauga apoi untul,uleiul si laptele si se amesteca pentru a se incorpora bine.
    Dupa ce se ia de pe foc, se mai amesteca putin pana se raceste si se mai intareste, apoi se intinde peste blat.
  • Se aseaza la bain-marie, laptele si ciocolata alba, rupta in bucatele. Cand ciocolata este topita, se adauga nuca de cocos si partea subtire de blat, faramitata. Se fierbe 2-3 minute pana se face ca o mamaliga amestecand intruna.
    Cand s-a racit, se adauga frisca batuta. Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se presara nuca de cocos si ornamentele.
    Pofta buna!

Poze

Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 1Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 2Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 3Prajitura cu cocos si ciocolata, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu cocos, coniac si ciocolata
Prajitura cu cocos, coniac si ciocolata
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Deserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: