Notifications: Căutare avansată

Prajitura cu cocos si ciocolata


O prajitura pentru iubitorii de cocos si prajituri cremoase.

  • Prajitura cu cocos si ciocolata
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 2
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 3
  • Prajitura cu cocos si ciocolata, Poza 4
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
15 porții
Preparare:
1 oră
Gătire:
1 oră
Gata în:
2 ore
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Pentru blat :
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de ulei
6 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt stins cu otet

Pentru sirop :
200 ml apa
3 pliculete zahar vanilat

Pentru glazura de ciocolata :
120 g ciocolata neagra menaj
40 g unt
2 linguri mici de ulei
2 linguri lapte

Pentru crema :
200 gr ciocolata alba menaj
250 ml lapte
8 linguri pline cu cocos
Partea din blat care va fi taiata
8 linguri frisca batuta (cu intaritor)

Pentru ornat :
Fulgi de cocos
Ornamente colorate din zahar

Preparare

Etapa 1 - Prajitura cu cocos si ciocolata

Etapa 1

Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie, dupa care se pune restul de faina pana la omogenizare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si faina se aseaza uniform compozitia.O dam la cuptor 20-25 de minute. Dupa ce o scoatem, se lasa la racit, apoi se mai subtiaza si niveleaza cu un cutit, iar partea taiata se pune de-o parte pentru ca o vom folosi.

Etapa 2

Se prepara siropul de vanilie, punand apa si zaharul vanilat sa fiarba, pe foc mic, pentru 2-3 minute.
Blatul cel gros se insiropeaza cu siropul rece.
Etapa 3 - Prajitura cu cocos si ciocolata

Etapa 3

Pentru glazura, se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste.Se adauga apoi untul,uleiul si laptele si se amesteca pentru a se incorpora bine.
Dupa ce se ia de pe foc, se mai amesteca putin pana se raceste si se mai intareste, apoi se intinde peste blat.

Etapa 4

Se aseaza la bain-marie, laptele si ciocolata alba, rupta in bucatele. Cand ciocolata este topita, se adauga nuca de cocos si partea subtire de blat, faramitata. Se fierbe 2-3 minute pana se face ca o mamaliga amestecand intruna.
Cand s-a racit, se adauga frisca batuta. Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se presara nuca de cocos si ornamentele.
Pofta buna!

Întrebări:








Punctează această reţetă:


Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale