Petitchef

Prajitura cu foi din zahar caramel

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Foi:

500 g faina

2 galbenusuri

400 g zahar

200 ml lapte

200 ml ulei

1 praf de copt


Crema:

150 g zahar

100 g zahar praf

3 galbenusuri

4 plicuri zahat vanilat

250 g margarina Unirea

200 ml lapte

150 g faina


Glazura :

2 albusuri

120 g zahar praf

Zeama de la 1/2 lamaie

2 pliculete ness

Preparare

  • Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot.
  • Intre timp facem foile.Galbenusurile le amestecam cu restul de 200 g zahar bine de tot , adaugam apoi in ploaie uleiul, ca la maioneza pina il incorporam bine dam mixerul la viteza maxima.Adaugam zaharul caramelizat racit si praful de copt.
  • Le omogenizam bine si adaugam faina.Vom obtine un aluat destul de moale pe care il vom intinde cu lingura in tava, impartindu-l in 3.Tava o ungem cu margarina si punem foaie de copt apoi intindem pe rand cele 3 foi pe care le coacem separat aproximativ 15-20 de minute pina prind o culoare aramie deschis deasupra.
  • Dupa ce s-au copt lasam foile sa se raceasca.
    crema :
    galbenusurile cu zaharul tos, doua plicuri cu zahar vanilat si faina le fierbem intr-o oala cu pereti dubli.Se fierbe pina se ingroasa crema apoi se lasa sa se raceasca de tot.
  • Se mixeaza apoi crema cu margarina , celelalte doua plicuri de zahar vanilat si zaharul praf. Se aseaza pe un platou o foaie, se adauga 1/2 din crema, alta foaie, cealalta 1/2 crema si ultima foaie peste care facem urmatoarea glazura.
  • Albusurile le batem bine de tot spuma , adaugam zaharul praf si zeama de lamaie, mixam bine de tot din nou pina se intareste iar. 3/4 din glazura o intindem pe prajitura iar partea ramasa o amestecam cu pliculetele cu nes , o turnam peste glazura alba si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
  • Lasam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.

Poze

Prajitura cu foi din zahar caramel, poza 1Prajitura cu foi din zahar caramel, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu foi din suc de rosii
Prajitura cu foi din suc de rosii
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cu lamaie din foi de placinta
Prajitura cu lamaie din foi de placinta
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu foi si crema caramel
8 porții
1h10m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: