Petitchef

Prajitura cu struguri, migdale si fistic

Desert
8 porții
35 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente (pentru o tava de 28x32 cm) :

250 g migdale in pudra

250 g zahar brun

150 g faina

1 lingurita de praf de copt

200 g unt topit

4 oua

300 g struguri Muscat negru

45 g fistic

Preparare

  • Amestecati intr-un saladier, faina cu praful de copt, migdalele in pudra si zaharul. Adaugati untul topit, amestecati si puneti si cele 4 oua intregi. Amestecati totul pana la omogenizare.

    Spalati strugurii si scoateti samburii din boabele mari. Boabele mici nu aveau. Depuneti boabele pe o hartie absorbanta.

    Preancalziti cuptorul la 180°C.

    Pe o tava depuneti o hartie de copt, pe care o ungeti cu unt topit.

    Depuneti strugurii, apoi compozitia.

    Pisticul il taiati in bucatele si presarati peste compozitie.

    Bagati in cuptor timp de 35 minute.

    Dupa 20 minute, prajitura incepe sa se rumeneasca, depuneti o foie de aluminium, pentru ca suprafata sa nu sa arda.

    Dupa 35 minute scoateti tava din cuptor, scoateti prajitura cu ajutorul foii de copt, lasati sa se raceasca pe un gratar, apoi taiati in cubulete sau dreptunghiuri.


Comentarii:

23/01/2013

Am preparat-o de 10 ori si a iesit din ce in ce mai buna!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguriCateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguriTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!5 motive sa consumam fistic5 motive sa consumam fistic

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: