Petitchef

Prajitura kinder

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Foi:

10 oua

200 grame zahar

2 pachetele de zahar vanilat

5 linguri pline cu gris

5 linguri pline de faina

5 linguri pline de cacao amara

5 linguri de miere (de salcam)

1,5 pac. de praf de copt

1 praf de sare

50 ml lapte

270 ml ulei


Glazura 1:

120 grame ciocolata de menaj

70 de grame de unt

1 lingura de apa

2 linguri de ulei


Glazura 2:

220 de grame de ciocolata de menaj

100 grame de unt

3 linguri de ulei

1 lingura de apa

1 lingura zahar praf


Crema:

700 mililitri de smantana pentru frisca

1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca

3 linguri de lapte

2 lingura de miere

1/2 de lingura de esenta de vanilie

Preparare

  • Separam albusurile de galbenusuri in castroane separate. Batem galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute, cu mixerul, pe viteza cea mai mare, pana ce obtinem o crema densa.
  • Adaugam faina, praful de copt, cacao si grisul.
    In aceasta etapa eu aveam in castron o coca groasa, de n-o puteam amesteca cu lingura. Ceva n-a fost bine. Ori ouale mele au fost prea mici, ori lingurile de faina, gris, cacao au fost prea pline. Nu stiu. Cert este ca nici in o mie de ani nu as fi putut incorpora albusurile batute spuma in coca aia. Avea consistenta ciocolatei de casa si gustul la fel.
  • Chiar eram descurajata si eram pe punctul de a lasa balta totul, ba chiar ma gandeam sa mananc cu lingurita toata coca aia.
  • Dupa momentul de disperare, am continuat sa adaug restul ingredientelor, in speranta ca se va rezolva. Am adaugat laptele, uleiul si mierea. Disperarea continua sa creasca. Amestecul nu arata deloc bine. In disperare de cauza, a mai adaugat lapte putin cate putin pana cand am crezut eu ca e bine.
    A batut spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare si le-am amestecat usor, de jos in sus, cu cealalta compozitie. Compozitia finala iese destul de lichida.
  • Data viitoare cand voi mai face prajitura asta, voi face asa cum stiu eu. Adica voi amesteca galbenusuri doar cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le voi bate spuma tare cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, voi amesteca albusurile cu galbenusurile usor, numai de jos in sus, apoi voi adauga celelalte ingrediente lingura cu lingura. Astfel sigur scap de coca tapanoasa . Sa ne intoarcem la reteta.
  • Impartim compozitia obtinuta in doua si coacem doua foi in tavi gemene captusite cu hartie de copt. Laura spunea ca 12-13 minute in cuptor sunt suficiente pentru ca blaturile sa fie gata. Ei bine, la mine dupa 15 minute nu era gata. Mari batai de cap am avut cu reteta asta. A lasat la cuptor, pe raftul cel mai de sus, chiar sub gril, aproximativ 25 minute pana au fost gata. La fund s-au bronzat chiar bine pana au fost gata si deasupra. Foile le lasam la racit fara a aindeparta hartia de pe ele.
  • Pana cand facem drum batatorit pe langa cuptor, preparam glazura 1 din toate ingredientele indicate, pe foc mic, fara a ajunge la fierbere, apoi dam craticioara deoparte sa se racoreasca. Crema:
    Mixam bine frisca lichida si adaugam pe rand si restul ingredientelor. Rezulta o crema teapana bine:
    Dupa ce foile s-au racorit, purcedem la asamblare. Pe o foaie de blat, asezata pe o tava, intindem in strat gros jumatate din crema si nivelam bine. Peste crema intindem glazura 1 racita.

Poze

Prajitura Kinder, poza 1Prajitura Kinder, poza 2Prajitura Kinder, poza 3Prajitura Kinder, poza 4



Comentarii:

30/12/2012

Poate maine inca nu am terminato

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Cred ca e super buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Bomboane kinder shocko-bons
Bomboane kinder shocko-bons
6 porții
1 oră
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura kinder pingui
Prajitura kinder pingui
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura kinder-pingui
Prajitura kinder-pingui
6 porții
43 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura kinder pingui
Prajitura kinder pingui
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: