Petitchef

Prajitura mentolata

Desert
8 porții
30 min
20 min
Dificil
Un desert de dificultate medie, bun pentru o aniversare sau pentru o masa in familie.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Blat: 3 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de lapte, 5 linguri de ulei, un plic de zahar vanilat, un plic de praf de copt, o lingura de cacao, 7-8 linguri de faina.

Crema: un pachet de unt, 3-4 linguri pline de zahar tos sau pudra, 200 ml de frisca lichida, 3 linguri pline de smantana grasa, colorant alimentar verde, esenta de menta, o ciocolata cu minim 55%cacao, 2 linguri de lapte.

Siropul: 300 ml apa, 150 g zahar tos, esenta de menta.

Glazura: o ciocolata cu minim 75% cacao, topita in 3 linguri de lapte.

Decor: 2 linguri din crema mentolata, putina ciocolata alba.

Preparare

  • Blatul se face ca un pandispan: albusurile se mixeaza spuma cu 5 linguri pline de zahar, apoi se incorporeaza galbenusurile, pe rand, se adauga 5 linguri de lapte, 5 linguri de ulei, un plic de zahar vanilat, un plic de praf de copt, o lingura plina de cacao, iar la urma se mixeaza la viteza unu, 7 linguri pline de faina. Compozitia a fost pusa la cuptor pe hartie de copt unsa cu ulei, intr-o tava de aragaz lunga de 40 cm si lata de 28, ca sa pot taia foaia in 3 bucati, pe verticala. Dupa ce trece testul scobitorii (cca 20 de minute la foc mediu) se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. Cand este complet rece se scoate, cu atentie, hartia de copt.
  • Crema: un pachet de unt se mixeaza spuma cu 3-4 linguri pline de zahar tos sau pudra. Se adauga in vas 200 ml de frisca lichida (de preferinta Meggle) si 3 linguri pline de smantana grasa de la piata, ori tip Muller sau Panda. Se mixeaza totul cca 2 minute, pana cand crema devine pufoasa si consistenta.
    Se imparte in doua: o jumatate se coloreaza in verde cu colorant alimentar (am pus un varf de cutit) dizolvat intr-un capacel de esenta de menta dr. Oetker. Se amesteca esenta colorata cu o lingura pana se incorporeaza bine in crema. Cealalta jumatate de crema se amesteca cu o ciocolata cu minim 55% cacao topita in 2 linguri de lapte si racita.
  • Siropul: 300 ml apa se pun la fiert cu 150 g zahar tos. Dupa ce da in clocot, se inchide focul aragazului si se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga un capacel de esenta de menta dr. Oetker.
  • Asamblare: blatul racit se taie pe verticala in 3 parti egale. Primele doua foi se insiropeaza si se ung cu crema de ciocolata, respectiv crema mentolata, din care am lasat 2 linguri pt decor. Ultima foaie se insiropeaza si se unge doar cu glazura, apoi se da prajitura la rece. Dupa cateva ore se finiseaza decorul - eu am folosit ciocolata alba topita si putina crema mentolata. Se portioneaza dupa dorinta si se serveste.

    Pofta buna!



Comentarii:

24/05/2015

Mancaruri delicioase pentru copii rasfatati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2013

SUPER

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
06/09/2012

Este grozava

(0) (0) Abuz
05/07/2012

Buna de tot

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura din foi cu crema mentolata
Prajitura din foi cu crema mentolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu nuca de cocos
Prajitura cu nuca de cocos
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu menta si mascarpone (cake after eight)
Prajitura cu menta si mascarpone (cake after eight)
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: