Petitchef

Prăjitura tigru siberian

Desert
3 porții
25 min
10 min
Ușor
Zemoasă şi cremoasă, pfoasă la interior şi răcoroasă, prăjitura "Tigru Siberian" are o savoare aparte datorită fulgilor de cocos folosiţi, a untului de cacao şi a extractului lichid de stevie. Cu adevărat un desert aparte, vă invităm aşadar să vă delectaţi cu această prăjitură împreună cu persoanele dragi vouă.

Ingrediente

Numarul de porții: 3

Ingrediente pentru blat :

100g Fulgi de cocos

45g Unt de cacao (45 - 50g)

Extract lichid de stevie (O linguriţă şi un sfert)

3 linguri Miere (3 - 4 linguri)


Ingrediente pentru cremă :

50g Cacao alcalinizată

20g Cacao naturală

45g Miere

Apă (În funcţie de consistenţa dorită)

Preparare

  • Înainte să ne apucăm de blatul propriu zis trebuie să râşnim fulgii de cocos după care să îi cernem printr-o sită mică. În acest fel prăjitura va căpăta o consistenţă mai fină. După cernut, untul se va topi pe bain-marie şi se vor adăuga treptat fulgii de cocos, jumătate din cantitatea de miere şi extractul de stevie. Se amestecă bine până la omogenizare iar la final în funcţie de cât de dulce este compoziţia puteţi opta pentru a pune sau nu şi restul de miere rămasă. Blatul astfel obţinut se scoate pe o farfurie şi se lasă la răcit la temperatura camerei după care se pune în frigider pentru aproximativ două ore şi jumătate.
  • Pentru crema de ciocolată vom amesteca cele două sortimente de cacao împreună cu mierea, iar apa o vom folosii pentru omogenizarea completă a cremei. În funcţie de consistenţa pe care o doriţi, veţi folosi fie mai multă fie mai puţină apă.
  • Forma finală a prăjiturii se va da folosind o formă rotundă, sau oricare altă formă dorită, iar în interiorul acesteia se vor pune câte trei straturi din compoziţia pentru blat. Crema de ciocolată se pune între straturile respective. Pentru ornat puteţi pune puţină cremă pe stratul final al prăiturii şi un praf de fulgi de cocos.

    Poftă bună! (:

Întrebări:




Comentarii:

29/09/2014

Nu stiu, dar am senzatia ca este o reclama pentru STEVIE? In general se foloseste pentru cei suspecti de diabet, sau ...cel putin, asa am inteles din informatiile de pe net!

(0) (1) Abuz
Chef-Horia-Stoian
Răspuns Chef-Horia-Stoian:

Stevia este folosita ca indulcitor natural. Fiind o reţetă vegană nu am putut să folosesc zahărul. Stevia şi mierea au fost cele mai potrivite alegeri. Nu este musai, însă gustul aparte îl da tocmai combinaţia dintre stevie şi miere. Dacă vrei poţi să foloseşti zahăr alb pudră, este foarte bună şi aşa.

28/09/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - Petitchef
Trufe cu ciocolata - Petitchef
20 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura tavalita
Prajitura tavalita
6 porții
3h40m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura tavalita cu nuca de cocos (de post)
Prajitura tavalita cu nuca de cocos (de post)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura divina
Prajitura divina
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: