Petitchef

Prajitura tutti frutti

Desert
6 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
blat alb;

5 oua

un praf de sare

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

2 linguri de ulei

esenta vanilie

-blat


5 oua

5 linguri zahar

4 linguri de faina

o lingura varfuita de cacao

un praf de sare

esenta de vanilie

Ingrediente crema;

400 ml frisca lichida(sau frisca naturala)

250 g crema de branza de vaci

doua iaurtele mici grase

10 linguri de zahar pudra

esenta de vanilie

2 pliculete de gelatina

6-7 bucati kiwi coapte


7-8 capsuni mari si coapte

decor;

2 banane

100 g ciocolata lapte de menaj

50 g margarina Unirea

Preparare

  • Se bat bine albusurile cu un praf de sare apoi se adauga zaharul turnat in ploaie si se bat pana se obtine o bezea.Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul,esenta si faina turnata deasemenea in ploaie.Se amesteca usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
    Se unge o tava cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt ,se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit,cca 20 de minute,la foc potrivit
    La fel se procedeaza si cu blatul de cacao la care faina se amesteca cu cacaoa.
    Blaturile coapte se desfac de pe hartie si se taie, pe lung,in cate doua jumatati.
  • Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga crema de branza,iaurtul, zaharul pudra si esenta.Gelatina se topeste in 250 ml apa rece apoi se dizolva la bain-marie,fara sa fiarba,pana se spumeaza bine si apoi se toarna in fir subtire peste frisca amestecata cu celelelte ingrediente.Crema otinuta se imparte in trei parti aproximativ egale.
    In prima parte se baga bucatile de capsuni spalate,scurse si maruntite si se amesteca bine,in cea de a doua se baga bucati maruntite de portocala curatat de coaja iar in a treia,bucati mici de kiwi,la fel curatat de coaja.
  • Se monteaza prajitura intr-o tava mai inalta si de dimensiunea bucatilor de blat.Eu am folosit un cadru reglabil pentru prajituri.Se aseaza prima foaie de blat de cacao apoi se unge cu crema de capsuni,se aseaza a doua foaie de blat alb,se preseaza usor cu mana,apoi se unge deasupra cu crema de portocale,se aseaza deasupra foaia de blat de cacao care se unge si ea cu crema de kiwi si se aseaza ultima foaie de blat alb.Se da prajitura la rece cel putin o oara apoi se scoate si deasupra se orneaza cu banane taiate pe lung,in jumatati care apoi se glazureaza deasupra ,cu ciocolata de menaj data prin razatoare apoi topita si amestecata cu margarina.Se mai lasa la frigider inca o ora.Ideal ar fi ca prajitura sa se taie a doua zi in bucati mici patrate sau dreptunghiulare.

Poze

Prajitura Tutti Frutti, poza 1Prajitura Tutti Frutti, poza 2Prajitura Tutti Frutti, poza 3Prajitura Tutti Frutti, poza 4Prajitura Tutti Frutti, poza 5Prajitura Tutti Frutti, poza 6Prajitura Tutti Frutti, poza 7Prajitura Tutti Frutti, poza 8Prajitura Tutti Frutti, poza 9


Comentarii:

04/08/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura iepuras coconas
Prajitura iepuras coconas
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura anabella
Prajitura anabella
6 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura capsunica
Prajitura capsunica
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Frappuccino ca la starbucks
Frappuccino ca la starbucks
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: