Se amesteca margarina cu zaharul, apoi se inglobeaza ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se omogenizeaza apoi cu masa cu margarina. Se injumatateste.
O jumatate se amesteca cu nuca macinata.Cealalta jumatate se amesteca cu cacaoua si laptele.Intr-o tava tapetata se netezeste aluatul cu nuca.Peste el, se netezeste si aluatul cu cacao si se aseaza visinele stoarse bine de lichid.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 30 de minute.Pentru crema, se prepara o budinca cu cele 4 linguri de zahar tos si 700 de ml de lapte si se lasa la racit. Se spumeaza margarina, se adauga zaharul pudra, apoi se incorporeaza si budinca. Se niveleaza peste blat.
Pentru glazura, se topeste pe bain-marie ciocolata si frisca lichida si se pune peste prajitura. In reteta originala, era margarina, nu frisca lichida, dar margarina cu ciocolata nu s-au inteles niciodata in oalele mele nu stiu care e secretul, dar pur si simplu nu vor sa formeze o chestie omogena.Se da la rece cateva ore si se portioneaza.
Trist! Margarina, budinci... Nu aceasta este reteta originala avand in vedere ingredientele de slaba calitate pe care le-ai inlocuit: margarina/unt, budinca/crema fina de vanilie Prajitura Donauwelle cu visine sau cirese este o prajitura fina si delicata cu doua blaturi (alb si negru), cu crema de vanilie cu unt, cirese sau visine si cu o glazura de ciocolata.
Comentarii:
Am pregatit-o cu prune.
Trist! Margarina, budinci... Nu aceasta este reteta originala avand in vedere ingredientele de slaba calitate pe care le-ai inlocuit: margarina/unt, budinca/crema fina de vanilie Prajitura Donauwelle cu visine sau cirese este o prajitura fina si delicata cu doua blaturi (alb si negru), cu crema de vanilie cu unt, cirese sau visine si cu o glazura de ciocolata.
Valurile Dunarii fara cirese / visine sau alte fructe adecvate??? - Si unde sunt Valurile la prajitura de mai sus?!
FFF BUNA
Mmmmmmmmmm,arata super bine