- Home
- Rețete
- Retete cu migdale
- Retete cu migdale si nuci
- Retete cu esente de midgale
- Pricomigdale
Pricomigdale
Pricomigdale dupa o reteta veche, delicioase langa o cafea.
Ingrediente
Numarul de porții: 15
300 gr zahar tos
6 albusuri
200 gr nuca macinata bine
30 gr faina
Un plic de zahar vanilinat
Preparare
- Intr-o cratita amestecam zaharul cu nuca si cu zaharul vanilinat, apoi adaugam albusurile (nebatute spuma).
Punem cratita pe foc mic si amestecam pana cand compozitia incepe sa se albeasca. - Se ia cratita de pe foc aproape de momentul cand incepe sa fiarba si se continua amestecarea pana cand compozitia s-a racit.
Se adauga esenta de migdale si faina, se incorporeaza bine. - Cu ajutorul unui pos sau cu lingurita se aseaza gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le faceti mai mici sau mai mari dupa cum va plac, dar lasati spatiu intre ele pentru ca in cuptor se maresc. - Se coc in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand marginile se rumenesc.
Le puteti pudra sau nu cu zahar pudra, dar cu siguranta le serviti cu multa placere. - Sunt chiar mai bune dupa doua zile, cele care mai rezista, pentru ca nu mai sunt asa crocante.
Informații nutriționale (pentru o porţie):
Nutriție:
Informații nutriționale pentru 1 porție = 48g
Calorii: 188Kcal
- Carbo: 23.5g
- Grăsimi: 8.5g
- Grăsimi sat.: 0.8g
- Proteine: 3.4g
- Fibre: 0.8g
- Zahăr: 21g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 8
* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii
Rețete inrudite
Rețete
Comentarii:
O reteta binevenita.
Uneori nu stiam ce sa mai fac cu albusurile ramase...iata o idee gustoasa. Super!
Sublimä retetä!
Româneascä, familialä, usoarä. Färä snobism de parvenit.
Permite folosirea albusurilor rämase de la maionezä.
Buneeeee !