Petitchef

Rasgullas (celebritatea dulciurilor indiene)

Desert
4 porții
45 min
15 min
Ușor
Rasgullas sau Rasagolas este unul din cele mai faimoase dulciuri indiene, vestit in toata lumea. Putini sunt cei care n-au auzit de ele macar o data. Asa ca m-am gandit sa va pun la dispozitie metoda de a le face, ca sa va puteti bucura de ele in voie.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 litru lapte

3-4 linguri zeama de lamaie

1 cana zahar

4 cani apa

1 varf cutit cardamon

Preparare

  • Faceti Paneer: puneti laptele pe foc mediu si cand incepe sa fiarba turnati sucul de lamaie. Amestecati. Veti observa ca se strange branza.

    Rasturnati branza intr-o strecuratoare peste care ati pus o bucata tifon/panza curata. Puteti pastra zeama pentru o supa sau pentru fiert legume in ea.
  • Treceti branza printr-un jet de apa rece ca sa se spele de gustul acru al lamaiei.

    Strangeti marginile tifonului si scurgeti usurel cat de multa apa puteti. Lasati sa se scurga suplimentar inca maxim 30 minute. Incercati sa mai scurgeti zeama daca mai este, dar nu va fortati prea tare.
  • Dupa aceea luati branza la framantat.

    Intre timp puneti apa cu zaharul si cardamonul in oala cu presiune, pe foc mediu, fara capac. Amestecati ocazional ca sa se dizolve zaharul.

    Framantati cam 7-10 minute, pana ce branza devine fina, pufoasa si se leaga. Formati bilute micute cat o nuca sau mai mici.
  • Cand siropul incepe sa fiarba puneti bilele una cate una, cu grija. Acoperiti oala si lasati sa fiarba sub presiune pana ce incepe sa fasaie si sa scoata abur. Atunci dati flacara la mic si mai tineti pe foc inca vreo 7 minute.
  • Asteptati sa scada presiunea, dati deoparte capacul si veti avea Rasgullas. Bilele de Paneer se vor fi umflat, dublandu-se in dimensiuni.

    Scoateti-le intr-un castron suficient de incapator, impreuna cu siropul. Lasati-le sa se racoreasca putin pe masa, apoi dati-le la frigider. Serviti-le reci: intr-un castronel mai mic puneti cateva Rasgullas cu ceva sirop si, daca vreti, cu putin fistic crud zdrobit, presarat pe deasupra. Sunt o minune racoritoare cand e cald afara.



Comentarii:

11/02/2013

Buna reteta

(0) (0) Abuz
14/06/2012

Wow, ce fain! Pana acum doar am auzit de Rasgullas si nu speram sa le si pot gusta sau chiar face in vaita asta. Excelenta reteta. La superlativ!!!!

(0) (0) Abuz
07/05/2012

Buna!am mancat acest desert la o familie de pakistanezi,a fost bun dar nu foarte special,totusi e de munk si gestul a contat k ne au facut sa descoperim ''bunatatile''lor.

(0) (0) Abuz
07/05/2012

Bune

(0) (0) Abuz
06/05/2012

Este de incercat !!!!

(0) (0) Abuz
04/05/2012

Si eu stiam aceasta reteta, desi se pot servi si cu sirop de artar sau cu frisca sau chiar cu fructe pasate (si indulcite daca e cazul);dar totusi, un deliciu; bravo pt. idee:un deliciu!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mucenici moldovenesti - de post
Mucenici moldovenesti - de post
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Onion bhaji - chiftelute indiene cu ceapa
Onion bhaji - chiftelute indiene cu ceapa
4 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Onion bhaji - chiftelute indiene cu ceapa
Onion bhaji - chiftelute indiene cu ceapa
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Gelato de lamaie-un desert revigorant
Gelato de lamaie-un desert revigorant
6 porții
3 ore
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: