Pregatim foaia de rulada: se spumeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Peste ele se toarna treptat uleiul si apa, amestecand continuu. Se adauga si faina cernuta impreuna cu cacaua si se amesteca usor.
Albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se adauga in 3 reprize peste compozitia precedenta, amestecand usor. Totul se toarna in tava (aragazului), tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 8-10 minute. Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop umed sau presarat cu zahar. Se desprinde cu grija hartia si se ruleaza cu ajutorul prosopului.
Crema: (din dovleacul curatat si fiert trebuie sa ne ramana 400 g. ) Astfel, dupa ce e fiert la aburi sau copt, se face piure (cat este fierbinte) si se amesteca cu zaharul tos si branza dulce. Se bate frisca impreuna cu lingurile de zahar pudra si se adauga compozitiei de dovleac. Se amesteca totul bine.
Cu jumatate din crema rezultata se umple rulada iar cu cealalta jumatate se imbraca rulada. Se orneaza cu samburi de fistic, cum facut sau cu seminte de dovleac (putin prajite) si maruntite.