Petitchef

Ruladă cu gem

Desert
8 porții
20 min
10 min
Dificil
Un desert foarte apreciat de toată lumea.
Foarte ușor, nu pot să spun că este de făcut, dar merită întotdeauna.
Această rețetă (antică de când lumea) nu-mi aparține, dar am citit de mult pe un forum câteva sfaturi care de data aceasta le-am urmat și sigur o să vă ajute și pe voi.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
4 ouă,

4 linguri zahăr,

4 linguri făină,

4 linguri ulei,

o linguriță esență de vanilie,

un borcan gem,

100 g ciocolată.

Preparare

  • Separăm ouăle.

    Într-un castron batem bine gălbenușurile cu uleiul.

    În alt castron batem albușurile cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul.

    Adăugăm albușurile peste gălbenușuri și amestecăm ușor cu o lingură de sus în jos.

    Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură.

    Adăugăm esența de vanilie și amestecăm.

    Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.

    Tava folosită este cea de la aragaz și are 25 x 35 cm.

    Se dă la cuptor pentru 10-12 minute la 190 grade C.

    Trebuie să stăm cu ochii pe ea pentru că se poate arde foarte ușor (eu am reușit să o rumenesc un pic :)

    Când este gata se acoperă cu un șervet de bucătărie udat și stors bine ( șervetul trebuie să fie ceva mai mare decât tava).

    Se răstoarnă pe un blat de bucătărie.

    Se înlătura hârtia pergament și se unge cu gem pe toată suprafața.

    Se rulează ușor ajutându-ne de șervet pentru a strânge rulada bine.

    Se pune pe un platou și se ornează cu ciocolată topită.

    Eu am pus și o linguriță de unt când am topit ciocolată să fie un pic mai cremoasă.


    Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțit ascuțit bine.

    Poftă bună!

Poze

Ruladă cu gem, poza 1Ruladă cu gem, poza 2Ruladă cu gem, poza 3



Comentarii (16):

11/05/2015

Este reteta care o folosesc si eu!Si merg la sigur cu rulada, la toti le place!De obicei caut un gem mai acrisor de caise sau piersici.Pentru ornare folosesc glazura de ciocolata din doua culori care se gaseste in comert este mai consistenta si trebuie sa o topesti in apa calda, dupa care se poate orna cu usurinta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/05/2015

Foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/05/2015

Usor ,bun si fgustos

(0) (0) Abuz
11/05/2015

Destul de bun....

(0) (0) Abuz
11/05/2015

Usor, ieftin, bun

(0) (0) Abuz
10/05/2015

E f usor de facut si f buna !

(0) (0) Abuz
10/05/2015

Trebuie sa o prepar-cred ca e excelenta!

(0) (0) Abuz
florentina_c2014
florentina_c2014, 09/05/2015

Delicios!

(0) (0) Abuz
12/10/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
11/10/2014

Felicitari;simplu si f bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada cu gem de gutui
Rulada cu gem de gutui
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulada cu crema de vanilie si gem de caise
Rulada cu crema de vanilie si gem de caise
6 porții
1h45m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rulada cu gem
Rulada cu gem
8 porții
18 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Frappuccino ca la starbucks
Frappuccino ca la starbucks
2 porții
10 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Rulada - desertul rapidRulada - desertul rapidRulada cu carneRulada cu carne

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: