Petitchef

Sachertorte

Desert
8 porții
30 min
50 min
Ușor
Sachertorte este un răsfăţ al gusturilor, este o plăcere pe care cel puţin o dată trebuie să o încerci. Varianta originală presupune ca prăjitura să aibă o compoziţie de gem de caise, însă eu am ales să folosesc o dulceaţă de smochine. Rezultatul a fost unul spectaculos!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
25 grame ciocolată neagră

150 grame unt nesărat

115 grame zahăr

8 ouă

115 grame făină

Pentru umplutură

225 grame dulceaţă de smochine

15 ml zeamă de lămâie

Pentru glazură

225 grame ciocolată neagră

200 grame zahăr

15 ml energizant/glucoză lichidă

250 ml frişcă lichidă

5 ml extract de vanilie

Preparare

  • Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade şi se unge o formă de tort – în cazul meu una de 26 de cm, întrucât nu aveam una de 23 de cm cum se specifica în varianta originală.
  • Ciocolata se rupe în bucăţele cât mai mici şi se topeşte pe aburi. Untul şi zahărul se mixează foarte bine pentru a obţine o cremă pufoasă şi aerată. Apoi se adaugă gâlbenuşurile, unul câte unul, mixând energic după fiecare.

    Când am încorporat toate cele 8 gălbenuşuri adăugăm şi ciocolata topită şi mixăm pentru a fi totul omogenizat. Adăugăm făina şi amestecăm uşor, cu o paletă.
  • Albuşurile le batem spumă. Adăugăm compoziţiei de ciocolată doar o treime din albuşuri şi le încorporăm uşor, apoi putem încorpora şi celelalte albuşuri. Turnăm compoziţia în tavă şi coacem pentru 45-50 de minute sau până la proba scobitorii.

    Lăsăm blatul să se răcească în formă şi când e complet rece cu un cuţit cu zimţi tăiem blatul în două.
  • Pentru a prepara umplutura tortului punem într-o crăticioară pe foc dulceaţa şi zeama de lămâie. Le lăsăm pe foc până când ajung la o consistenţă lichidă şi fină.

    Acum, avem două variante: fie strecurăm dulceaţa pentru a obţine o cremă fină, fie o lăsăm cu tot cu eventualele bucăţele de fructe. Eu am optat pentru cea de a doua variantă.
  • Cele două blaturi le ungem foarte bine cu dulceaţă şi apoi le aşezăm unul peste celălalt. Lăsăm tortul deoparte şi ne ocupăm de glazură.
  • Glazura se prepară foarte simplu. Toate ingredientele le punem într-o cratiţă cu fundul mai gros şi le lăsăm pe foc, amestecând în continu.

    Când ajung la punctul de fierbere, atenţie trebuie tot timpul ca focul să fie foarte mic, lăsăm glazura să fiarbă încet pentru 2-3 minute fără să mai amestecăm. Dacă aveţi un termometru pentru zahăr veţi lăsa glazura pe foc până când ajuge la 90 de grade.
  • Turnăm glazura peste tort, încet, în mai multe rânduri, până când tortul este acoperit în întregime cu glazură într-un strat consistent.

    Decorăm după preferinţe – eu am răzuit câţiva fulgi de ciocolată albă. Dăm tortul la frigider pentru câteva ore, chiar peste noapte, iar apoi ne înfruptăm cu plăcere.



Comentarii (13):

19/05/2014

Cred ca este bun dar nu usor de facut

(0) (0) Abuz
19/05/2014

Red Bull folosit la desert ??? Nu este in regula !

(0) (0) Abuz
01/03/2013

Excelent

(1) (0) Abuz
24/02/2013

Este bestial in varianta originala,am mancat la Viena(citeste cu atentie energizantul face parte din compozitia glazurii sau glucoza lichida)

(1) (0) Abuz
22/02/2013

Multumesc ptr ideea gemului de smochine!OK

(1) (0) Abuz
TUDOR63, 21/02/2013

SUPER BUNA !

(1) (0) Abuz
20/02/2013

DELICIOS,MERITA INCERCAT.

(1) (0) Abuz
19/02/2013

O sa-l incerc

(1) (0) Abuz
19/02/2013

Am sa fac si eu cred ca este delicios.tot voiam eu sa fac ceva tort de ciocolata la baiatul meu ca ii place mult tort de ciocolata ceva noutate multumesc

(1) (0) Abuz
19/02/2013

Delicioasa

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dame blanche, inghetata perfecta
Dame blanche, inghetata perfecta
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Mille-feuille
Mille-feuille
9 porții
4h25m
Dificil
4.7 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Bradut cu vanilie
Bradut cu vanilie
8 porții
1h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: