Petitchef

Savarine suedeze

Desert
8 porții
1 oră
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Ingrediente pentru 9 savarine: 75 g unt sau margarina, 4 linguri pline de zahar, 3 oua, o lingura de rom, 125 g faina (5 linguri), o mana de stafide macerate in rom, putin gem de caise, esenta de vanilie, o lingurita rasa de praf de copt, coaja de portocala si lamaie, un praf de sare, frisca, sirop cu rom.

Forme de briose, ulei pentru uns formele.

Preparare

  • Am mixat albusurile bezea si le-am lasat deoparte. Am mixat apoi galbenusele cu zaharul pana au devenit ca o crema, apoi am adaugat margarina taiata felii si am mixat in continuare, dupa care am adaugat coaja de portocala si de lamaie, romul, faina, sarea, praful de copt, esenta de vanilie si stafidele. Aluatul iese destul de vartos pana aici. La urma am adaugat cu grija, de sus in jos, albusurile spuma, si a rezultat un aluat moale, ca de pandispan. Am uns formele de briose cu putin ulei apoi am turnat aluatul cam pe 2/3 din inaltime. Am dat la cuptorul incalzit aproximativ 20 de minute la 170 de grade, la cuptorul electric. Pentru alt fel de cuptor, focul sa fie potrivit si faceti proba cu scobitoarea sa vedeti cand sunt gata savarinele.
    Intre timp am mixat frisca din 100 ml smantana grasa si 100 ml frisca lichida iar la urma am adaugat un pliculet de intaritor. Am dat frisca la rece si am facut siropul din 250 ml apa, 2 linguri de zahar si 15 pastile de zaharina. Am pus la fiert apoi am dat deoparte si am adaugat o lingurita de esenta de rom.
    Dupa ce s-au copt, le-am scos din forme si le-am lasat pe un fund din lemn sa se raceasca, apoi le-am taiat capacele si le-am insiropat bine de tot, am uns pe deasupra cu gem de caise, si la urma am pus frisca sub capacele taiate.

Poze

Savarine suedeze, poza 1Savarine suedeze, poza 2Savarine suedeze, poza 3


Comentarii (19):

03/06/2015

Nu situ daca este bine sa fierbem zaharina!Eu asa stiu ca nu prea este bine!In rest voi incerca, savarinele imi plac foarte mult!

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Arata bine

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Delicioase,cu siguranta.

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Şi o sa fac cat de curand şi o sa va dau raspunsul dupa ce o fac dupa reteta dvs va multumesc

(0) (0) Abuz
29/05/2015

De ce folosesti si zahar si zaharina? Ti s-a terminat zaharul? Zaharina da un gust gretos savarinei!

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Grozava reteta,am sa o fac si eu curand. Felicitari

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 29/05/2015

Interesante ...
Ce carcotase sunt unele cititoare ... :(

(0) (0) Abuz
30/03/2015

Desertul preferat al sotului meu care este suedez.

(0) (0) Abuz
10/12/2013

Suedeza??? poate de casa:)))

(0) (1) Abuz
15/04/2013

Suedeze????? adika semlor?????? Pff , nu cred ca sti ce sunt alea!

(0) (2) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Savarine lebede
Savarine lebede
6 porții
1h20m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Savarine
Savarine
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet (reteta video)
Savarine cu pesmet (reteta video)
15 porții
1h10m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Rum baba
Rum baba
12 porții
4h20m
Dificil
4.4 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: