Ingrediente: Pentru orezul cu lapte : 500 ml apa 500 ml lapte 80 gr zahar 1 baton de vanilie 150 gr orez cu bob rotund Pentru caramelul cu unt sarat: 100 gr...
Ingrediente: Pentru bază: 75 gr biscuiti 40 de grame de unt Pentru stratul de nuga: 60 gr smântână lichidă (30% grăsime) 60 gr lapte integral 50 gr nuga moale...
Ingrediente: Baza : 200 gr de biscuiți speculoos 60 gr de unt Cheesecake : 300 gr cremă de brânză (tip Philadelphia) 150 gr mascarpone 200 ml smântână lichidă -...
Ingrediente: Aluatul sablée cu ciocolată : 20 gr unt moale 80 gr zahăr pudră 1 ou 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare 200 gr de faina 25 gr pudră de cacao...
Burrata este un tip de branza facuta din mozzarella si smantana. Partea exterioara este din mozzarella, iar in interior se gaseste un amestec de mozzarella si smantana grasa, untoasa, avand o textura moale, pastoasa.
Ingrediente: 300 gr de pișcoturi 300 ml smântână lichidă rece cu 30% grăsime 200 gr de mascarpone 65 gr zahăr pudră 1 linguriță extract de vanilie 1 lingură...
Ingrediente: Pentru panna cotta : 300 ml lapte 300 ml smantana 90 gr zahar 1 pastaie de vanille 3 foi de gelatina apa Pentru coulisul de caise: 150 gr de gem de...
Ingrediente: 200 caju (crud) 200 migdale crude 150 gr curmale fara samburi 200 ml smantana de cocos 1 lingura de ulei de cocos 3 linguri de sirop de agave...
Ingrediente: 400 gr brânză proaspătă (tip Philadelphia sau Saint Moret) 4 ouă 140 gr zahăr 200 ml smântână lichidă 15 gr de făină 1 linguriță de extract de vanilie
Ingrediente: 8 linguri de lapte condensat îndulcit 450 gr iaurt grecesc 400 ml smântână 30% grasime (foarte rece) 150 gr dulceață de zmeură 1 lingură de apă
De multe ori am intrat in restaurante doar pentru a testa desertul preferat, papanasii! I-am gustat in atatea feluri si moduri incat le-am pierdut sirul, asa ca astazi m-am decis sa va readuc in prim plan cateva retete. Eu va propun sa ii testati, gustati, apreciati,...
Ingrediente: 1 foietaj fara gluten 200 gr pudra de migdale 35 gr de amidon de porumb 40 gr zahar de cocos 1 varf de sare 200 ml smantana de migdale 3 linguri de...
Ingrediente: Aluatul sablée : 120 gr unt moale 80 gr zahar pudra 25 gr migdale macinate 1 plic de zahar vanilat 1 praf de sare 1 ou 200 gr faina Crema...
Ingrediente: un aluat sablée 200 gr de ciocolată 600 ml lapte (de preferință integral) 300 ml de smântână lichidă 140 gr zahăr 3 ouă 60 gr amidon de porumb
Ingrediente: 24 speculoos 250 gr de mascarpone 200 ml smântână lichidă 30% grăsime 2 linguri de tartibabil cu speculoos Decor: 100 gr de ciocolată albă 100 gr...
Ingrediente: Frișca cu Nutella: 150 gr smântână lichidă 30% grăsime 300 gr de mascarpone 150 gr cremă tartinabilă tip Nutella Friscă cu vanilie: 250 gr smântână...
Ingrediente: Mousse de cocos: 50 gr smântână de cocos 50 gr ciocolată albă de patiserie 100 gr de mascarpone 50 gr nucă de cocos rasă Crema de vanilie: 200 gr...
Ingrediente: Blatul: 4 albușuri 100 gr zahăr 4 gălbenușuri 1 linguriță extract de vanilie 100 gr de făină 15 gr nucă de cocos rasă Crema: 150 ml smântână 30%...
Ingrediente: 2 aluaturi sablée - aluat pentru tarte dulci 400 ml smântană lichidă 250 gr de mascarpone 60 gr zahăr pudră 1 linguriță extract de vanilie 165 gr...
Ingrediente: Baza: 1 Snickers 225 gr biscuiți petits beurres 15 gr de arahide (aici prăjite și sărate) 50 gr de unt Cheesecake: 125 gr cremă de brânză 200 gr...
Ingrediente: Blatul Genoise: 4 albușuri 100 gr de zahăr 4 gălbenușuri 1 linguriță extract de vanilie 100 gr de făină 15 gr nucă de cocos rasă Cremă: 150 ml...
Ingrediente: Baza : 300 gr de biscuiți digestivi 125 gr unt nesărat Caramel toffee: (sau 200 gr caramel cu unt sărat din comerț) 75 gr de unt 75 gr zahăr 1/2...
Ingrediente: 150 gr de speculoos 45 gr de unt topit 125 gr cremă de brânză tip Philadelphia 100 gr de mascarpone 100 ml de smântână lichidă - 30% grăsime 25 gr...
Ingrediente: 2 blaturi tip génoise 400 gr de M&M's 2 pachete biscuits Fingers (sau 3 pachete de Kit-kat) 70 gr de ciocolata Ganache-ul : 200 gr de ciocolata 200...