Petitchef

Spirala cu ananas

Desert
12 porții
2 ore
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12

Pentru blatul de biscuit:

6 oua

180 g. zahar

1 plic zahar vanilat

100 g. faina

100 g. amidon

4 linguri cacao

2 lingurite praf de copt


Pentru umplutura:

500 g. Mascarpone

200 g. smantana

sucul de la o lamaie

250 g. zahar

9 foi de gelatina alba

400 ml. frisca lichida

1 conserva ananas (850 ml)


In plus:

2-4 linguri fulgi de cocos

ananas proaspat

praline cu cocos

Preparare

  • Etapa 1 - Spirala cu ananas
    Din ingredientele pentru biscuit se formeaza un aluat care se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie cerata.
  • Se coace 15 minute la 200 grade C.
  • Etapa 3 - Spirala cu ananas
    Cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat si umed, care se aseaza direct peste tava, se rastoarna, cu fermitate :P ...pe "suprafata de lucru" - la mine, pe masa :))
  • Etapa 4 - Spirala cu ananas
    Se scoate, cu grija, hartia de copt si se ruleaza... da, tot cu grija :D ..., dupa care ne ocupam de crema :)
  • Etapa 5 - Spirala cu ananas
    Se face o crema din Mascarpone, smantana, suc, zahar si gelatina, in prealabil inmuiata si apoi "topita" cateva secunde la microunde sau la bain-marie.

    Se scurg bine rondelele de ananas si se taie bucatele. Se bat 200 ml. frisca si se amesteca cu bucatelele de ananas.
    Compozitia de frisca si ananas se amesteca cu compozitia de Mascarpone.
    Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva.
  • Etapa 6 - Spirala cu ananas
    Se repartizeaza intreaga compozitie pe blatul derulat. Apoi, cu un cutit mare si lung, se taie foaia de biscuit, unsa cu crema, in fasii de 4 cm. largime.

    Pe un platou de tort se infasoara feliile de biscuit, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru.
  • Inainte de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua cu "infrumusetarea" lui, adica cu "imbracarea" tortului cu restul de frisca (200 ml)... batuta tare.


    Ingrediente ornare: bilutele de cocos.
    Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie fara grasime si apoi se presara pe marginea exterioara a tortului si putin in mijlocul lui.

    Se taie ananasul proaspat si se orneaza tortul cu bucati de ananas si praline cu cocos.

Observații:

O felie, insorita si-aromata, pentru voi!!! :)

Poze

Spirala cu ananas, poza 1Spirala cu ananas, poza 2Spirala cu ananas, poza 3Spirala cu ananas, poza 4Spirala cu ananas, poza 5Spirala cu ananas, poza 6Spirala cu ananas, poza 7Spirala cu ananas, poza 8Spirala cu ananas, poza 9Spirala cu ananas, poza 10Spirala cu ananas, poza 11Spirala cu ananas, poza 12Spirala cu ananas, poza 13Spirala cu ananas, poza 14Spirala cu ananas, poza 15Spirala cu ananas, poza 16Spirala cu ananas, poza 17Spirala cu ananas, poza 18


Comentarii:

27/08/2014

De ce nu explicati modul de rulare,fasiile de blat sunt de patru cm iar tortul mult mai inalt.

(0) (0) Abuz
27/08/2014

Este o prajitura delicioasa...
Fasiile de pandispan se ataie cca 4 cm LATIME, nu largime...largime are o fusta, o bluza, dar nu un aluat.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Parfe de ananas / pineapple parfe
Parfe de ananas / pineapple parfe
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort spirala cu ananas
Tort spirala cu ananas
4 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort spirala cu ananas
Tort spirala cu ananas
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva cuvinte despre ... AnanasCateva cuvinte despre ... Ananas

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: