Petitchef

Strudel cu dovleac

Desert
10 porții
90 min
75 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
600 g faina alba.

150 g unt.

2 oua.

coaja rasa de la o lamaie.

zeama stoarsa de la o lamaie.

1 lingura esenta de rom.

1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr).

150 ml lapte.

4 linguri zahar.

2 kg dovleac ras (pentru umplutura).

Preparare

  • Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de sare.
  • Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata dovleacul, il vom baga la robot, pentru a-l marunti si apoi il vom cali intr-o cratita, in care vom adauga zahar, dupa preferinte (cat dorim de dulce).
  • Adaugat la calit dovleacul si 2 linguri de ulei de masline extravirgin, ca sa nu mai fie apos. Zeama care se lasa de la dovleac se va transforma intr-o pasta. Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 3 parti si vom face 3 suluri. Pe prima foaie vom pune 1/3 din dovleacul calit, vom impaturi primul sul si-l vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute.
  • La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru a nu se incruzi, le lasam sa se raceasca in cuptor. Acest strudel se poate servi cu cateva cubulete de ciocolata si un pahar de suc din fructe.

Poze

Strudel cu dovleac, poza 1Strudel cu dovleac, poza 2Strudel cu dovleac, poza 3Strudel cu dovleac, poza 4Strudel cu dovleac, poza 5Strudel cu dovleac, poza 6Strudel cu dovleac, poza 7Strudel cu dovleac, poza 8Strudel cu dovleac, poza 9Strudel cu dovleac, poza 10Strudel cu dovleac, poza 11


Comentarii:

20/05/2015

Reteta cunoscuta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/05/2015

EXCELENT

(0) (0) Abuz
20/05/2015

Buna,gustoasa

(0) (0) Abuz
20/05/2015

Asta-i reteta de toamna tarzie,se mananca da Sf.Dumitru sau Sf.Nicolae,nu de Inaltare si de Sf.Constantin si Elena...Acum e vremea cireselor si a capsunilor!

(0) (0) Abuz
priponangela, 20/05/2015

Foarte bun!

(0) (0) Abuz
20/05/2015

SUPER

(0) (0) Abuz
20/05/2015

Imi place

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Strudel cu dovleac
Strudel cu dovleac
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Strudel cu dovleac
Strudel cu dovleac
8 porții
3 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoase10 motive sa consumam seminte de dovleac10 motive sa consumam seminte de dovleac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: