Petitchef

Strudel cu mere si sos de vanilie

Desert
12 porții
30 min
1 oră
Ușor
Am mai facut strudel cu mere, foloseam aluat de foietaj,era bun dar parca nu precum e cel pe care il savuram in Austria.Asa ca de data aceasta am facut si aluatul, strudelul fiind mult mai gustos si mai asemanator la gust cu cel autentic.

Ingrediente

Numarul de porții: 12
250 grame faina

60 grame unt

1 ou

100 ml apa

1 praf de sare

1 lingurita de zahar

1 oala cu apa (clocotita)


Pentru umplutura :

10 mere

100 grame stafide (inmuiate in apa cu esenta rom)

1 lingurita scortisoara

1 coaja rasa de la 1 lamaie

150 grame pesmet

100 gr unt

70 grame zahar


Pentru crema de vanilie :

500 ml lapte

5 galbenusuri

40 gr faina

100 gr zahar

Esenta vanilie

Preparare

  • Topim untul impreuna cu apa si lasam la racit.Daca avem robot de bucatarie punem in vasul lui faina iar in mijloc facem o adancitura unde punem celelate ingrediente si untul apoi dam la framantat 10 minute , daca nu avem Robot facem la fel doar framantatul dureaza 20 minute.Apa clocotita din oala o aruncam,punem pe fundul ei hartie de copt, iar aluatul sub forma unei bile il punem acoperit in oala (astfel nu se usuca)
  • Apoi curatam de coaja si cotorul merelor si le taiem fin, amestecam scortisoara cu coaja de la lamaie si zaharul. Pesmetul il rumenim in 50 gr unt, untul ramas il topim.
  • Aluatul il intindem cu sucitorul foarte subtire, eu am impartit aluatul in 2 parti egale si le ungem cu unt topit, apoi pe o jumatate de foaie asezam 1/2 din pesmet,apoi1/2 din mere , si 1/2 din stafide si 1/2 din amestecul de zahar
  • Rulam cu grija si sigilam bine capetele. Ungem cu unt topit.Repetam operatiunile si la a 2 foaie.Dam la cuptorul preicalzit la 180 grade timp de o ora.
  • Intre timp facem crema de vanilie:

    Laptele il punem la fiert, intre timp mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si adaugam si faina si mixam pana la incorporare.cand laptele a inceput sa fiarba adaugam un praf de sare si esenta de vanilie apoi il luam de pe foc si il turnam peste mixul de galbenusuri, amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare apoi turnam inapoi il oala in care a fiert laptele si il lasam la foc mic se ingroasa, dar sa curga de pe lingura , cam 8-10 minute.

    Pe o farfurie turnam sosul de vanilie cald iar deasupra o felie de strudel.Enjoy!



Comentarii:

05/02/2014

Excelent

(1) (0) Abuz
05/02/2014

Dupa imagine cred ca este gustos

(1) (0) Abuz
04/02/2014

Delicios

(1) (0) Abuz
04/02/2014

Excelent

(1) (0) Abuz
04/02/2014

Este de apreciat efortul de a pregati foaia de aluat in casa.

(0) (0) Abuz
04/02/2014

Stafidele se înmoaie in rom nu în esente

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Strudel de mere
Strudel de mere
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Strudel cu mere
Strudel cu mere
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Strudel cu mere (apfelstrudel)
Strudel cu mere (apfelstrudel)
8 porții
1h45m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: