Petitchef

Swiss roll sau rulada cu gem

Desert
8 porții
15 min
10 min
Ușor
o rulada delicuoasa pe gustul tuturor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
3 oua

75 g zahar brun

75 g faina

75 g gem de zmeura

100 ml frisca

jumatate ciocolata amara si 3-4 linguri frisca lichida pentru ornat

Preparare

  • Intr-un castron, spargeti ouale si adaugati zaharul apoi mixati pana ce isi dubleaza volumul si obtineti o compozitie pufoasa. Mixati cam 10 minute la viteza mica.
  • Adaugati faina si amestecati de jos in sus cu o spatula pana ce aceasta se incorporeaza complet.
  • Tapetati cu hartie de copt o tava de dimensiunile 23 cm X 30 cm apoi turnati compozitia obtinuta.
  • Puneti tava in centrul cuptorului incins la 200C/400F/Gaz 6 si coaceti pentru 7 - 10 minute sau pana ce devine aurie.
  • Cineva m-a invatat un truc pentru a rula un swiss roll asa ca am sa il impartasesc cu voi. Umeziti putin un prosop de bucatarie si asezati-l pe o suprafata plana de lucru apoi intindeti peste acesta un strat de folie alimentara. Pentru a nu exista riscul sa se lipeasca de folie presarati putin zahar pudra apoi rasturnati aluatul de swiss roll si indepartati hartia de copt.
  • Intindeti gemul de zmeura apoi un strat subtire de frisca. Daca nu aveti gem de zmeura puteti folosii gem de capsune sau chiar de cirese cum am facut eu de data asta pentru ca am descoperit cam tarziu ca nu mai am gem de zmeura. :(
  • Cu ajutorul foliei de plastic rulati swiss roll-ul, usor sa nu se rupa apoi indepartati folia de plastic si asezati pe un platou. Cand este gata topiti ciocolata cu 3-4 linguri frisca lichida si ornati dupa preferinta. Eu am ornat cu ciocolata topita si cu putina frisca. Puteti orna doar cu putin zahar vanilat.
    Dati la frigider pentru cel putin 10-15 minute sau pana ce se intareste putin ciocolata, taiati in felii de marimea dorita si gata de servit..
    POFTA BUNA!!!

Poze

Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem, poza 1Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem, poza 2Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem, poza 3Swiss Roll Sau Rulada Cu Gem, poza 4



Comentarii (16):

06/03/2015

O reteta cunoscuta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2015

Rapida,simpla,gustoasa

(0) (0) Abuz
06/03/2015

Ar fi si o varianta de post ?

(0) (0) Abuz
06/03/2015

Super!!!! buna , bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Super rapida

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Mia esit perfect

(0) (0) Abuz
23/06/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

(0) (0) Abuz
17/01/2013

ESTE FOATE BUNA SI IEFTINA !!!

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Foarte interesanta

(0) (0) Abuz
16/01/2013

O sa incerc sa o fac si eu , merci

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada cu gem de gutui
Rulada cu gem de gutui
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulada cu gem
Rulada cu gem
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ruladă cu gem
Ruladă cu gem
8 porții
30 min
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Rulada - desertul rapidRulada - desertul rapidRulada cu carneRulada cu carne

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: