Ouala sa fie calde la temp camerei, se separa, faina se cerne,se bat intai galbenusurile cu jum din zagar, adica 8 lg, zaharul vanilat si 2-3 lg apa pentru a se dizolva mai usor zaharul.
Intre timp se da drumul la cuptor si se pregateste tava de copt, ori se unge cu ulei si se pudreaza cu faina, ori se foloseste hartie de copt.
Apoi se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana arata ca o bezea.
Se toarna galbenusul peste albus, faina in ploaie si uleiul si se amesteca foarte usor cu telul, sa nu chinuim prea mult compozitia pentru a nu se lasa aerul inglobat.
Se toarna compozitia in tava si se pun fructele.
Se da la cuptorul incalzit la 140 grade timp de un sfert de ora, fara a se deschide usa cuptorului, apoi se mareste temperatura pana la 180 grade si se mai tine aproximativ 30 minute, depinde de cuptorul fiecaruia, se face proba cu scobitoarea, sau se palpeaza deasupra tarta si daca isi revine la forma initiala inseamna ca e coapta.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza.
Comentarii:
Arata foarte bine