Petitchef

Tarta cu caramel si ciocolata

miha278Miha278mai multe rețete
(4.57/5 - 7 voturi)
Desert
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2 porții

* Pentru blat:

- 150 g biscuiti cu cereale

- 50 g unt


* Pentru caramel:

- 400 ml frisca lichida

- 30 g unt

- 200 g zahar

- 120 g nuca macinata


* Pentru glazura:

- 200 ml frisca

- 200 g ciocolata amaruie

- 1 lingura lichior de ciocolata

Preparare

Etapa 1

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.
Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

Etapa 2

Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Etapa 3

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore. Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale