Petitchef

Tarta de dovleac

Desert
10 porții
15 min
50 min
Foarte ușor
  • Tarta de dovleac
  • Tarta de dovleac, poza 2
  • Tarta de dovleac, poza 3
  • Tarta de dovleac, poza 4
  • (4.57/5 - 7 voturi)
  • 2
Tarta de dovleac
 

Ingrediente

Numarul de porții: 10
350 g aluat de tarta, pasta brisee

2 oua intregi si un galbenus

2 cups piure de dovleac

3/4 cups zahar

1 1/2 cups lapte integral

2 linguri unt topit

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita ghimbir ras

3/4 lingurita scortisoara, 1 cuisor si putina nucsoara

Preparare

  • Preparare: aluatul il cumparati, fie il pregatiti in casa dupa reteta de aici. Dintr-o compozitie de pasta brisee, ajunge pentru 2 tarte cu diametrul de 18 cm.
    Piureul de dovleac, eu procedez asa: curat dovleacul de coaja, il tai cuburi si il rastorn intr-o tava de yena.
  • Acoper cu capacul ei si dau la cuptor pana se inmoie de tot dovleacul. In circa 30-40 de minute este gata. Dupa il transform in piure cu ajutorul blenderului.
  • Umplutura: cele doua oua intregi si galbenusul le batem spuma cu zaharul si sarea. Adaugam piureul de dovleac, untul topit si laptele. La sfarsit adaugam condimentele.
  • Foaia de aluat o intinde pe o tava de tarta. Turnam umplutura si cu grija dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC pentru 50 de minute.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenPainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: