Petitchef

Tarta de curcan cu mere

Antreuri
8 porții
1 oră
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Pentru aluat ai nevoie de:

Pentru umplutura:

Preparare

  • Este o tarta pe care am mancat-o prima data la o prietena, delicioasa alternativa la mancarurile greoaie din preajma sarbatorilor. E foarte parfumata si usoara si, desi multora combinatia carne-fructe nu le suna prea simpatic, te asigur ca va schimba convingeri dintre cele mai statornice.

    Aluatul:

    Se amesteca toate ingredientele. La inceput arata ca niste cocoloase care nu se vor lega in veci dar dupa 2 minute de framantat ar trebui sa iti iasa un " biloi" care se deslipeste de pe marginea vasului. Apa sa o pui putin cate putin iar faina sa nu o pui chiar toata de la inceput, mai lasi nitica alaturi ca sa poti sa ajustezi din ochi consistenta aluatului. Framanti cat mai putin, cu buricele degetelor; secretul unui aluat reusit de tarta - adica unul fraged si putin nisipos - este acela de a-l feri de caldura. Pui folie alimentara deasupra si o dai la frigider vreo 40 de minute. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat va fi mai fraged.

    Umplutura:

    Merele se calesc putin in tigaie cu un pic de unt. Feliile de jambon se perpelesc in alta tigaie, cat sa se rumeneasca, cateva secunde pe fiecare parte. Intinzi aluatul pe blatul de lucru, apoi il rulezi pe facalet si il asezi in tava tapetata cu hartie de copt (sau intr-o tava antiaderenta). Asezi suprapuse feliile de jambon, presari bucatelele de mar. Deasupra se torni amestecul obtinut din smantana cu laptele si cele 2 oua cu nucsoara. Dai la cuptor, la mijloc sau un rand mai jos de mijloc, la foc mediu (180 de grade) pentru 45 min sau pana se rumeneste cat vrei. Se poate servi atat calda cat si rece, personal rece o gasesc mai gustoasa. Pofta buna!


Poze

Tarta de curcan cu mere
Tarta de curcan cu mere - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

merceleo, 21/08/2013

Ziceai ca daca sta mai mult la rece, cu atat va fi mai fraged. Eu l-am uitat vreo doua saptamani la rece si l-am gasit mucegait, deci nu e valabila afirmatia ta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/06/2014

Pare f.gustoasa!

(0) (0) Abuz
15/06/2014

Pare ff buna,abia astept sa o fac.

(0) (0) Abuz
15/06/2014

Cred ca e si gustoasa. facuta in casa

(0) (0) Abuz
15/06/2014

Ideea este minunata. In locul specialitatilor de mezeluri din comert (care imi displac) voi folosi piept de pui sau curcan, tocat proaspat, inmuiat in tigaie cu putin unt, pana se evapora apa lasata de carne.

(0) (0) Abuz
03/11/2013

Este o bunatate,incercati-o cu incredere

(0) (0) Abuz
03/02/2013

Mie pofta

(0) (0) Abuz
26/01/2013

Aiurea în tramvai! Să o savureze bucătarul ce propune reţeta şi mai discutăm!

(0) (0) Abuz
18/07/2012

Suna bine, de incercat. j.v.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu banane si ciocolata
Tarta cu banane si ciocolata
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează