Petitchef

Tarta de pere cu fistic

Desert
8 porții
15 min
35 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Aluat (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 cm):

1. 100 gr unt

2. 200 gr faina si inca 1-2 linguri pentru blatul de lucru

3. 40 gr zahar

4. 1 galbenus

5. o lingurita esenta de rom dizolvata in 2 linguri de apa


Compozitie:

1. 7 pere medii

2. 2 mere

3. 5-6 linguri nectar de pere

4. un varf de cutit de scortisoara

5. sucul de la o lamaie

6. 3-4 linguri de fistic tocat mai mare

Preparare

  • Ieri, m-am trezit cu noaptea-n cap, plina de energie si-am facut o tarta cu pere, dulce-acrisoara, savurata pe-ndelete cu cafeluta de dimineata. Apoi s-a pus pe o rapaiala de vara, ploaie cu bulbuci, scurta si-mbufnata si fix cand credeam ca planurile mele de duminica s-au naruit, a dat iarasi soarele. Asa ca mi-am luat jumatatea la brat, ne-am spus "tu" - vorba cantecului - si am pornit la plimbare prin parc. Am lenevit pe o bancuta citind si razand, am pus tara la cale si cu aparatul atarnat de gat am fotografiat tot ce misca, fiecare boboc, un bunic plimbandu-si nepotelul sau nepotica, orice floare, mugur, gaza microscopica, ca-n poezia lui Topirceanu. Dupa minutiosul recensamant floral, zau ca-mi venea sa-mi las balta toate interesele si sa mai stau asa, cu fundu-n iarba si ochii-n cer inca vreo jumatate de zi :).

    De ajuns cu vorbaria, iata si reteta!


    Pentru aluat pui intr-un vas toate ingredientele (reci) si le framanti pana cand aluatul devine lucios si omogen. Invelesti in folie de plastic si pui la frigider pentru 30 min. Intre timp cureti fructele. Merele si doua dintre pere le tai mai marunt si le pui intr-o craticioara, impreuna cu nectarul, sucul de lamaie si scortisoara. Pui sa fiarba, cu capac deasupra, la foc mic, cam 10 min. Apoi dai capacul la o parte si mai lasi inca 15 min, pana obtii un piure. Din cand in cand mai amesteci ca sa nu se lipeasca iar la final pasezi bucatile ramase intregi cu o furculita. Lasi sa se raceasca putin.

    Dai drumul la cuptor sa se incalzeasca la 200 de grade.

    Scoti aluatul din frigider, il intinzi pe blatul de lucru pudrat cu faina, il rulezi pe facalet si il derulezi peste forma de tarta. Adaugi piureul, restul de 5 pere le tai felii si le asezi deasupra. Pui tarta la cuptor 30-35 min. iar cand o scoti, presari si fisticul tocat. Servesti rece, eventual cu inghetata alaturi. Pofta buna!

Poze

Tarta de pere cu fistic, poza 1Tarta de pere cu fistic, poza 2Tarta de pere cu fistic, poza 3



Comentarii:

07/06/2012

Super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta de pere / tarte aux poires
Tarta de pere / tarte aux poires
8 porții
1h20m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale
Tarta cu pere si migdale
6 porții
2h15m
Foarte ușor
1.5 / 5
Rețetă Tarta elvetiana cu pere si mere
Tarta elvetiana cu pere si mere
8 porții
55 min
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

5 motive sa consumam fistic5 motive sa consumam fisticCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: