Petitchef

Tarta de visine

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Aluatul:

350 g faina

220 g unt

1 lingura zahar

2-3 linguri de apa


Umplutura:

200 g zahar + 1 lingura pentru ornat

800 g visine intregi

3 linguri amidon

zeama de la jumatate de lamaie

un praf de sare

zahar vanilat

30 g unt

2 - 3 linguri lapte

Preparare

  • Si acum sa ne apucam de treaba, pregatind aluatul. Intr-un bol amestecam faina cu untul si zaharul. Adaugam si putina apa, cat sa se formeze un aluat elastic si care nu se lipeste de maini. Nu trebuie framantat, doar pana se incorporeaza toata faina. Impartim aluatul in doua, o parte mai mare pentru pus in tava si una mai mica pentru ornat.
  • Invelim fiecare parte intr-o folie de plastic si dam la frigider 15 - 30 minute, cat timp pregatim umplutura.Visinele curatate de samburi le maruntim putin cu piciorul vertical al mixerului, dar putin, cat sa ramana si bucati intregi sau aproape intregi. Adaugam zaharul, amidonul, zaharul vanilat, sarea si zeama de lamaie. Amestecam bine si lasam deoparte, pana pregatim tava de tarta.
  • Bucata cea mare de aluat o vom intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la dimensiunea dorita. Operatiunea trebuie facuta destul de repede, pentru ca aluatul sa nu se moaie si sa devina lipicios. Daca in schimb este prea sfarmicios, si se despica la capete cand il intindem, inseamna ca are prea multa faina. Asa ca ii mai punem 1-2 linguri de apa, il mai framantam putin si il mai lasam 5 minute in frigider.
  • Asezam aluatul in tava, aranjam sa fie si pe pereti si turnam umplutura in tava. Aici noi am gresit putin, adica am pus cam multa umplutura. Este bine sa lasati cel putin o jumatate de centimetru fata de marginea de sus a tavii atunci cand puneti umplutura, pentru ca zigzagul pe care il vom face va apasa si e posibil sa dea pe afara sos de visine :DSi ca tot am adus vorba de zigzag, este momentul sa il pregatim din bucata mica de aluat care ne-a ramas.
  • Intindem pe o suprafata presarata cu faina pana cand avem aproximativ dimensiunea tavii. Cu un cutit ascutit taiem fasii din aluat, pe care le asezam peste tarta, formand acest model. Cu resturile care ne raman, putem sa le reciclam, mai le framantam putin si le intindem iar, pana avem toata tarta ornata.Ungem fasiile de aluat cu lapte si le presaram cu lingura de zahar care ne-a ramas. In spatul liber, peste visine, punem cate putin unt, din loc in loc.
  • Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ 1 ora - 1 ora si 15, pana cand crusta devine aurie. Cel mai bine ar fi sa puneti tava de tarta in tava cuptorului, si sa coaceti asa. Va si mai usor de manevrat, si daca cumva da pe afara umplutura din tarta, veti avea de curatat doar tava aragazului.Servim simplu, sau langa o cupa de inghetata de vanilie si calculam ca 100 grame au aproximativ 250 calorii, iar o portie in jur de 460 calorii.

Poze

Tarta de Visine, poza 1Tarta de Visine, poza 2Tarta de Visine, poza 3Tarta de Visine, poza 4



Comentarii:

gergely_c2014
gergely_c2014, 13/09/2015

Am gatit si eu. Am primit doar laude! Multumim de reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta cu foietaj si cirese
Tarta cu foietaj si cirese
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu visine si bezea
Tarta cu visine si bezea
6 porții
40 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea
Tarta cu visine, crema de lamaie si bezea
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu visine
Tarta cu visine
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: