Petitchef

Tartă tatin :)

Desert
13 porții
1 oră
50 min
Ușor
Aceasta tarta are tot ce va puteti dori : caramel delicios, mere suculente pline de caramel si un aluat extrem de fraged si gustos

Ingrediente

Numarul de porții: 13
Caramel: 200 g zahar

Umplutura : 3 mere

Aluat: 200 g faina, 3 linguri untură, 40 ml sifon, 2 linguri zahar, 1 plic praf de copt, 1 ou, sare.

Preparare

  • Caramelizam zaharul in forma unde vom coace prăjitura.
  • Merele curatate de coaja le taiem felii grosute si le punem peste caramel.
  • Amestecam faina cu sarea, praful de copt, oul, zaharul, untura, sifonul si framantam adăugând făină daca e nevoie. Intindem o foaie, o punem peste mere si intepam cu furculita. O coacem 45-50 de minute la 180 grade si o scoatem fierbinte din forma cand e gata.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta Stea cu fructe
Tarta Stea cu fructe
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta tatin cu visine
Tarta tatin cu visine
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta tatin de post
Tarta tatin de post
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta tatin cu pere/torta tatin alle pere
Tarta tatin cu pere/torta tatin alle pere
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: