Petitchef

Tiramisu cu blat de musli

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor
Este o reteta pe care ne-o prepara mama cand eram mici si pe care a decupat-o dintr-un ziar. Este suficienta pentru 8-10 portii.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
9 oua

200 g zahar

125 g musli cu fructe

70 g ciocolata cu lapte

4 linguri faina

un praf de sare

1 plic praf de copt

3 lingurite cacao


120 ml cafea neagra

100 ml vin dulce („Lacrima lui Ovidiu” – alb licoros / „Florio”- Marsala)

Preparare

  • Se iau 5 oua si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Apoi se incorporeaza 50 g zahar. In alt castron se bat spuma si galbenusurile cu 50 g zahar.
  • Albusurile se adauga peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura, cu miscari circulare de sus in jos. Faina impreuna cu praful de copt se adauga „in ploaie”, amestecand in acelasi mod. La final se pune cacao, musli si 50 g ciocolata data prin razatoare, incorporandu-le cu grija.
  • Se toarna compozitia intr-o forma de copt (dreptunghiulara, de cozonac, sau rotunda, de tort). (Daca forma nu e din teflon, va trebui s-o ungeti cu putin ulei si s-o tapetati cu faina. Eu va recomand forma de tort din teflon, cu pereti detasabili.)
  • Se baga in cuptor, la foc potrivit, timp de 20-30 de minute. Cand blatul e copt (testul scobitorii), se scoate, se lasa la racit si se taie in trei foi. Blatul nu creste foarte mult, asa ca foile sunt subtiri.
  • Ouale ramase se despart. Galbenusurile se bat spuma cu 50 g zahar, se adauga mascarponele lingura cu lingura si albusurile batute spuma cu 50 g zahar. Separat se amesteca vinul si cafeaua rece.
  • Se asaza prima foaie de blat in forma de copt (curata). Se stropeste cu 1/3 din compozitia de cafea si vin, apoi se unge cu 1/3 din crema. Se procedeaza la fel cu celelalte doua foi, astfel incat ultimul strat sa fie de crema. Se baga la congelator pentru 6-8 ore.
  • Inainte de a se servi la masa, se scoate cu 10-15 min mai devreme si se orneaza cu ciocolata data prin razatoarea zimtata. (Sfat: pentru a obtine fulgi mai mari, dati prin razatoare latura mai lunga a bucatii de ciocolata.)



Comentarii:

17/10/2014

De incercat

(0) (0) Abuz
16/10/2014

Iertatimi intrebarea dar ce este ,,,musli ,,, nu am gasit cuvintul in dictionar deacea intreb ,reteta pare interesanta ......................................daca am intelege toate cuvintele .

(0) (0) Abuz
17/05/2012

Dupa ce pun in practica reteta,am sa-mi dau cu parerea.la prima vedere ,pare ok!

(0) (0) Abuz
12/04/2012

Suuuuuuuuuuuuuper

(0) (0) Abuz
06/04/2012

RETETA ESTE GROZAVA.AM S-O INCERC,DAR NU CU OUA CRUDE(IN BAIN-MARIE,AM S-O FAC EU)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu fara oua
Tiramisu fara oua
4 porții
3h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tiramisu cu mascarpone
Tiramisu cu mascarpone
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tiramisu cu cirese
Tiramisu cu cirese
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: