- Home
- Rețete
- Dulciuri
- Tiramisu
- Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
Ingrediente
Numarul de porții: 6
120 g. zahar
125 g. faina
10 g. gelatina
250 g. branza de vaci
80 g. zahar
75 ml. vin dulce
400 ml. frisca
Preparare
- Blat:
Se separa ouale, se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa calda si zahar. Se amesteca faina cu cafea si se inglobeaza in compozitia de galbenus, alaturi de albusul batut. - Se aseaza in forma de tort unsa si se coace 30 de minute. Se scoate din forma si se lasa la racit. Se taie apoi blatul in 2 nivele. Blatul de jos se inconjoara cu inel pentru torturi.
- Crema:
Se curata fructele si se taie bucati. Se amesteca mascarpone cu branza, zaharul si vinul. Se adauga in fir subtire gelatina dizolvata. Se inglobeaza si se da la rece. - Cand crema incepe sa se intareasca se amesteca cu frisca batuta, apoi se inglobeaza fructele. Pe blatul de jos se pune 1/2 din crema.
- Se aseaza deasupra al doilea blat si se acopera cu restul de crema. Se niveleaza si se tine la frigider 3 ore. Totul se decoreaza cu fructe.
Rețete inrudite
Rețete