Petitchef

Tiramisu cu capsuni

Desert
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Blat:

4 oua

120 g. zahar

2 lg. cafea  solubila

125 g. faina


Crema:

250 g. capsuni

250 g. zmeura

10 g. gelatina

250 g. mascarpone

250 g. branza de vaci

80 g. zahar

75 ml. vin dulce

400 ml. frisca

Preparare

  • Blat:
    Se separa ouale, se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa calda si zahar. Se amesteca faina cu cafea si se inglobeaza in compozitia de galbenus, alaturi de albusul batut.
  • Se aseaza in forma de tort unsa si se coace 30 de minute. Se scoate din forma si se lasa la racit. Se taie apoi blatul in 2 nivele. Blatul de jos se inconjoara cu inel pentru torturi.
  • Crema:
    Se curata fructele si se taie bucati. Se amesteca mascarpone cu branza, zaharul si vinul. Se adauga in fir subtire gelatina dizolvata. Se inglobeaza si se da la rece.
  • Cand crema incepe sa se intareasca se amesteca cu frisca batuta, apoi se inglobeaza fructele. Pe blatul de jos se pune 1/2 din crema.
  • Se aseaza deasupra al doilea blat si se acopera cu restul de crema. Se niveleaza si se tine la frigider 3 ore. Totul se decoreaza cu fructe.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
8 porții
1h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tiramisu clasic italian
Tiramisu clasic italian
8 porții
35 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tiramisu
Tiramisu
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: