Petitchef

Tort amandina

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat:

6 oua

200 gr zahar

40 ml apa

40 ml ulei

3 linguri cacao

200 g faina

1 1/2 lingurite praf de copt

esenta de vanilie

un praf de sare


Pentru sirop:

500 ml apa calda

250 g zahar

1 fiola esenta de rom


Crema de mocha:

60 g zahar

3 oua

2 galbenusuri

1 lingurita de ness

50 g ciocolata topita

1 lingurita esenta vanilie

300 g unt la temperatura camerei


Pentru glazura de ciocolata:

200 g ciocolata semidulce

5 linguri de unt

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Faina se amesteca cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu uleiul pana cand ajung la consistenta cremoasa, se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul. Se adauga apa si vanilia. Se incorporeaza usor amestecul de faina.
  • Separat se bat albusurile spuma, apoi se amesteca usor cu restul compozitiei, de sus in jos. Se unge o tava rotunda de aprox 24 cm cu unt si se tapeteaza cu faina.
  • Se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins pentru 40 minute, cand o scobitoare bagata in centru iasa afara curata. Se lasa sa se raceasca in tava. Cand este complet racit se taie in 2 de-a latul.
  • Intr-o craticioara se pune zaharul si 3-4 linguri de apa, se lasa sa fiarba fara sa se mestece pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze si capata o culoare aurie. Se opreste focul si se toarna apa , se da drumul la foc si se fierbe pana cand caramelul este complet topit. Se da deoparte si se adauga romul. Se lasa sa se raceasca complet.
  • Intr-o craticioara pe foc mic se bat ouale, galbenusurile, zaharul si nessul. Se adauga ciocolata. Se tin pe foc mic pana cand amestecul se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se lasa sa se raceasca complet. Se bate untul cu mixerul, apoi mixand continuu se adauga treptat amestecul de oua si ciocolata, pana cand totul este incorporat.
  • Se topeste ciocolata si untul intr-o craticioara pe foc mic pana cand are o consistenta moale si sidefata. Pentru a asambla tortul, se aseaza pe platou prima jumatate de blat si se insiropeaza cu lingura jumatate din sirop.
  • Se adauga crema si se niveleaza. Se pune a doua jumatate de blat, cu partea de sus in jos. Se insiropeaza cu restul de sirop. Se toarna deasupra glazura si se lasa sa cada pe laturi . Se da la rece. Cand glazura este rece, se pune restul de crema intr-o punga, i se taie putin un colt si se decoreaza dupa cum aveti chef.

Poze

Tort Amandina, poza 1
Tort Amandina, poza 2
Tort Amandina, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort amandina - la multi ani, iubitul nostru!
Tort amandina - la multi ani, iubitul nostru!
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort amandina
Tort amandina
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei