Petitchef

Tort arici

Desert
4 porții
2 ore
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 grame biscuiti populari

3 linguri mari cu miere

4 linguri cacao

100 grame zahar

3 pliculete zahar vanilinat

1 lingurita scortisoara

200 grame nuca de cocos

50 grame unt


Pentru crema si pentru ornare:

1 cutie de mascarpone (250 grame)

50 grame zahar pudra

o cescuta de cafea pregatita

2 linguri de cacao

cereale Viva(pentru tepi

2 esente de rom

300 ml lapte

3 linguri stafide

Preparare

  • Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleea pentru salam de biscuti.
  • Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru a se intrepatrunde aromele.
  • Intre timp se pregateste crema de mascarpone: branza se amesteca impreuna cu zaharul, cafeaua si cacao timp de 3 minute.
  • Se scoate compozitia de la frigider, se pune pe un platou si se modeleaza ariciului. Se intinde apoi crema de mascarpone peste el, apoi se infig cerealele de Viva, care imita tepii. S

Poze

TORT ARICI, poza 1TORT ARICI, poza 2TORT ARICI, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort arici pogonici
Tort arici pogonici
4 porții
3h50m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu capsuni
Tort tiramisu cu capsuni
4 porții
1h5m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: