Petitchef

Tort caramel

Desert
4 porții
50 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 oua mari

6 g zahar +7 g zahar pt caramelizat

-1l lapte

1 vanilie

1 g rasa faina

Preparare

  • Intr-o cratita cu pereti mai inalti ,se caramelizeaza 7 lg zahar si se imbraca peretii cratitei pana la jumatate. Se bat cu telul ouale intregi cu zaharul,vanilia si la urma se pune si faina.
  • Peste compozitie se adauga laptele si totul se pune in cratita ,se da la cuptor 3o-35 min la foc potrivit,pana se incheaga.
  • Intre timp se face un blat din cate oua vreti ,eu am facut din 3 oua si a fost suficient,deci 3oua ,3 lg apa, 6 lg de zahar si 6lg faina.
  • Asa arata dupa 35 minute ,Se pune blatul peste crema si se da la cuptor inca 3o minute la foc incet. Asa arata al meu gata copt.Se lasa in cratita pana se raceste ,apoi se intoarce pe un platou.

Poze

Tort caramel, poza 1
Tort caramel, poza 2
Tort caramel, poza 3
Tort caramel, poza 4
Tort caramel, poza 5
Tort caramel, poza 6
Tort caramel, poza 7
Tort caramel, poza 8
Tort caramel, poza 9
Tort caramel, poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de clatite cu portocale si sos caramel
Tort de clatite cu portocale si sos caramel
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu crema caramel lissa
Tort cu crema caramel lissa
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu crema caramel si nuca
Tort cu crema caramel si nuca
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.