Petitchef

Tort cosul cu fructe

Desert
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pt blat:

- 10 oua

- 10 linguri de faina

- 10 linguri de zahar

- esenta de rom

- jumate de plic praf de copt


Pt crema:

- ciocolata alba cu cos 4 tablete (400g)

- frisca de gatit - 400 ml

- un toping de zmeura sau pire de fructe sau fructe congelate ce va place eu am folosit topingul.

- un lime

- 2 linguri de nuca de cocos


Pt insiropat:

- 300 g de zahar

- apa

- esenta de rom


Decor:


- fructe taiete felii eu am folosit:

un mar rosu, 2 banane, 3 mandarine, o para, un ciorchine de struguri, un sfert de compot de ananas, cateva bucati de piersici tot din compot, 2 buc de kiwi,

- doua plicuri de jeleu pt tort incolor.

- careva bucati de nuci

- funda de latime groasa pentru a strange napolitanele ce imita cosul

- o cutie mare de napolitane Finetti Sticks whit hazelnut cream.

Preparare

  • Incepem cu blatul, se separa ouale, se bate albusurile cu jumate din cantitatea de zahar, intr-un alt vas batem galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar si un pic de esenta de rom, la final se amesteca cele doua compozitii si se adauga treptat faina si praful de copt. Tapetam o tava rotunda cu unt si faina punem alutul in forma de tort si il asezam in cuptorul preincazit in jur de 40 minute.
  • Crema, se sfarama ciocolata in bucati mai mic, punem frisca la fiert, inainte sa dea in clocot il stingem si adaugam ciocolata, amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca dupa care il punem la frigider. Cand s-a racit bine si s-a intarit il scoatem si il mixam bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugam topingul de zmeura, nuca de cocos, zeama de la lime si coaja rasa de la lime, amestecam bine.
  • Siropul, punem intr-o oala de inox zaharul la topit, cand s-a topit adaugam usor peste apa, atat cat sa ajunga pt insiropatul tortului, punem esenta de rom si il fierbem. Cand e gata il lasam sa se raceasca.
  • Luam blatul si il taiem in 3 sau 4 cate puteti, luam blatul 1 il insiropam si il umplem cu crema, punem peste stratul 2 si il insiropam apoi crema si tot asa pana umplem tot tortul, eu blatul deasupra l-am uns doar fff putin cu crema, il schimb pe margine am pus crema destul de multa sa se lipeasca napolitanele bine.
  • Se ia fructele se spala si se taie felii, decoratul il incepem cu aplicarea napolitanelor unul cate unul, unul langa altul pana acoperim tot tortul de jur imprejur, apoi aplicam fundita ca sa strangem acele napolitane ca altfel se destrama tot.
  • Dupa care imcepem sa aplicam fructele deasupra, folositi ce fructe doriti si asezati-le dupa imaginatie. Dupa ce am aplicat fructele pregatim gelatina asa cum scrie in indicatii si il turnam uniform peste fructe ... asezam tortul la frigider, ne trebuie in jur de 2 ore pana se intareste gelul cum trebuie peste tot.

Poze

Tort Cosul cu fructe, poza 1Tort Cosul cu fructe, poza 2Tort Cosul cu fructe, poza 3Tort Cosul cu fructe, poza 4Tort Cosul cu fructe, poza 5





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu multe fructe
Tort cu multe fructe
8 porții
1h50m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu fructe
Tort cu fructe
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu fructe si ciocolata
Tort cu fructe si ciocolata
8 porții
2 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Cosul de picnic - o adevarata provocareCosul de picnic - o adevarata provocare

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: