Petitchef

Tort cu 3 feluri mousse de ciocolata

Desert
10 porții
25 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru blat:

-120 g migdale

200 g zahar

40g cacao

8 albusuri


Pentru mousse de ciocolata alba:

125 ml frisca lichida

270 g ciocolata alba

aprox 3-3.5g gelatina

300 ml frisca


Pentru mousse de ciocolata cu lapte:

125 ml frisca lichida

180 g ciocolata cu lapte

aprox 3-3.5g gelatina

150 ml frisca


Pentru mousse de ciocolata neagra:

12 5ml frisca lichida

200 g ciocolata amaruie cu minim 60%cacao

aprox 2g gelatina

125 ml frisca

un pic de rom

Preparare

  • Migdalele se dau prin masina de tocat apoi se amesteca cu 100g zahar si cacaoa. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, cand spuma e tare se adauga restul de 100 g de zahar si se amesteca bine fara a insista pana la topirea zaharului; apoi se incorporeaza incet si amestecul de migdale.
  • Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit 15 min.
  • Se respecta regulile de coacere a aluaturilor cu spuma de albus, adica la inceput focul se da tare pentru a se umfla albusul si apoi se lasa incet pentru a se coace uniform. cand blatul e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
  • Nu va speriati daca scade, e un lucru normal. Cand blatul s-a racit preparam primul strat de spuma, cel din ciocolata alba.
  • In primul rand sa va explic de ce am zis 3-3.5g gelatina; a avut un plic de gelatina de 10g pe care l-a impartit in 3, prima gramajoara si a doua au fost un pic mai mari decat cea de-a treia.
  • Inainte de a prepara crema se aseaza blatul pe un platou si cercul de la tava de copt, pentru a putea turna primul strat de spuma.Daca blatul s-a scazut prea tare si nu mai ajunge cu marginile pana la inelul tavii de copt e mai bine sa montati tortul in tava de copt intreaga, pt a nu pierde o parte din primul strat de crema. Se bate frisca(300ml) si gelatina se pune la inmuiat in putina apa cat sa o acopere. Frisca lichida(125ml) se pune pe bai-marin si in ea se topeste ciocolata. Gelatina se incalzeste usor pentru a se dizolva. Cand ciocolata e calduta se adauga gelatina si frisca batuta. Se amesteca pana devine omogena si apoi se toarna peste blat. Se da la frigider pentru 3 ore.
  • Acest strat se prepara dupa ce au trecut cele 3 ore in care primul strat de crema s-a intarit. Spuma de ciocolata cu lapte se prepara ca spuma alba. Cand crema este gata se toarna pestre stratul alb si se mai da 3ore la frigider. Se procedeaza ca la celelate doua straturi.Se torna si cel de-al treilea strat si se mai da minim 3 ore la frigider, eu l-am lasat peste noapte in frigider.
    Cand cele 3 straturi s-au intarit bine se scoate cercul si se orneaza dupa plac.

Poze

Tort cu 3 feluri mousse de ciocolata, poza 1Tort cu 3 feluri mousse de ciocolata, poza 2


Comentarii:

02/09/2013

Am facut tortul asta...e absolut delicios si arata si super....il recomand cu caldura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu 3 feluri de ciocolata
Tort cu 3 feluri de ciocolata
10 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
8 porții
4 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
10 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisSimplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: