-
Home
-
Rețete
-
Retete cu crema
-
Tort cu crema
-
Retete cu capsune
-
Tort de capsuni cu crema de branza
TORT DE CAPSUNI CU CREMA DE BRANZA
Preparare
-
Preparat blatul de tort. Cele doua oua separat, batut albusurile cu zaharul, apoi adaugat faina, treptat, amestecata cu praful de copt. pus compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm si dat la cuptor, pentru aproximativ 20 - 25 minute.
-
In timp ce blatul era la copt pus la inmuiat gelatina. Intr-un vas pus la incalzit zaharul cu lapte si zaharul vaniliat, pana ce s-a topit zaharul. luat vasul de pe foc si pus inauntru gelatina.
-
Branza de vaci cu smantana si putin zahar amestecat impreuna, separat facut un piure din 100 g capsuni, pe care adaugat la crema de branza, si toate pus in crema de lapte cu vanilia si gelatina, omogenizat-o bine si dat-o la frigider.
-
Restul de capsuni taiat marunt.Cand compozitia a inceput sa se intareasca am inglobat jumatate din frisca batuta, apoi capsunii taiati marunt.inceput asamblarea tortului astfel: Peste blatul copt si racit uns gemul de capsuni; blatul transferat in forma de tort in care copt, tapetata cu folie transparenta, apoi turnat toata crema si nivelat. pus iar la frigider sa se intareasca crema.
-
Scos tortul din frigider, indepartat inelul si folia si ornat cu frisca, capsuni mici intregi si jeleu rosu.
A fost un tort foarte usor si racoritor, numai bun pentru zilele acestea calduroase.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Naspa
Cred ca ffffoarte delicios,o sa incer in curind,-))
Super bun