Petitchef

Tort cu cafea si ciocolata

Desert
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 oua

100 g zahar

2 linguri cacao

4 linguri faina

1 praf de copt

3 oua

6 linguri zahar

100 g ciocolata amaruie

50 g cacao

6 linguri amidon

400 ml lapte

500 ml frisca lichida

10 g gelatina

esenta de rom

1 ou

1 lingura zahar

2 linguri cafea solubila

2 linguri amidon

200 ml lapte

200 ml frisca lichida

1 lingurita gelatina

esenta de vanilie

50 g zahar

50 ml apa

2 linguri lichior de ciocolata

100 g pesmet de biscuit

50 g ciocolata

2 linguri frisca lichida

50 ml frisca batuta

Preparare

  • Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem zaharul si esenta si mixam in continuare pana obtinem o crema. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor.
  • Compozitia obtinuta se toarna in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, jumatate de ora.
  • Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se amesteca amidonul cu zaharul si se pun peste oua, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase.
  • Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).
  • Se ia budinca de pe foc, se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se omogenizeaza cu budinca racita.
  • Se prepara intocmai ca mousse-ul de ciocolata.
    Mousse-ul obtinut se pune intr-un castron tapetat cu folie alimentara.Asa cum am facut si in cazul Tortului Buburuza.Se acopera cu folia si se da la congelator, pana se intareste foarte bine.
  • Se taie marginea blatului, astfel incat sa fie cu 1-1.5 cm mai mic decat tava detasabila in care il vom asambla. Se insiropeaza.Punem un strat de mousse de ciocolata, nivelam si umplem in acelasi timp si spatiul gol de pe marginea blatului.Mousse-ul de cafea il punem in mijloc, cu fundul in sus.Acoperim cu restul de mousse de ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.Topim ciocolata cu 2 linguri de frisca, omogenizam si lasam la racit. Punem glazura obtinuta pe mijlocul tortului.

Poze

Tort cu cafea si ciocolata, poza 1Tort cu cafea si ciocolata, poza 2Tort cu cafea si ciocolata, poza 3Tort cu cafea si ciocolata, poza 4Tort cu cafea si ciocolata, poza 5Tort cu cafea si ciocolata, poza 6


Comentarii:

03/09/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
11/05/2013

E gustoasa miami:p

(0) (0) Abuz
17/07/2012

Foarte frumos cred ca si gustos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de cafea cu bezea si crema italiana
Tort de cafea cu bezea si crema italiana
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort usor cu ciocolata si cafea
Tort usor cu ciocolata si cafea
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort de nuca cu ciocolata si cafea
Tort de nuca cu ciocolata si cafea
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: