Petitchef

Tort cu capsuni

Desert
8 porții
45 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
crema

600 g tofu

esenta de capsuni

1 lingurita suc de lamaie

60-100 g miere sau sirop de artar

200 ml apa

6 g agar-agar (kanten)

un praf de sare

blat

150 g faina integrala

80 g faina alba

3/4 lingura praf de copt

1/4 lingurita bicarbonat

un praf de sare

70 ml ulei

75 g zahar

70 g gem de capsuni

350 ml lapte de soia

decor

2 cutii cu capsuni

Preparare

  • Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la foc mediu (180°C).Se cern impreuna ingredientele uscate. Se amesteca bine celelalte (uleiul, zaharul...) si se toarna peste amestecul de faini.
  • Se omogenizeaza bine cele 2 compozitii. Se toarna intr-o forma de tort de 21cm tapetata si se coace aprox. 40 min. sau pana ce o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa cam 10 minute sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
  • Se opresc cateva capsuni pentru decor, iar restul se taie feliute, din crema se opresc aprox. 3 linguri pentru decorul final.
  • Blatul se taie in 3. Se unge primul blat cu crema, se aranjeaza felii de capsuni si peste ele se intinde iarasi crema; se pune si al doilea blat si se repeta pasii precedenti:
    crema, feliute de capsuni, si iarasi crema,se pune si al treilea blat si se intinde crema peste tot tortul; se decoreaza cu capsuni si crema. Se da la frigider si se lasa sa se intareasca bine crema.

Poze

Tort cu capsuni, poza 1Tort cu capsuni, poza 2Tort cu capsuni, poza 3Tort cu capsuni, poza 4

Întrebări:

Din pacate nu ati specificat modul de realizare al cremei. 3 linguri din ce se decoreaza. rugaminte sa fiti mai explicit.daca tot va doriti sa impartasiti cu ceilalti experientele dvs. multumesc

Răspuns:

Retetele sunt trasferate de pe blog de catre PetitCHEF. Pe blog, la reteta de tort, dupa ingrediente este trecut link-ul spre modul de preparare al cremei (crema aceasta o mai folosesc si alte torturi, schimband putin ingredintele, modul de preparare fiind acelasi)... dar prin acest transfer, nu stiu cum se face ca se pierd link-uri, randuri, paragrafe din reteta... si toate bobarnacele in capul meu, care nici macar n-am cerut sa mi se treaca retetele aici... oricum, imi pare nespus de rau haosul creat... >>Aici este modul de preparare al cremei: Tofu se da in 2-3 clocote, se scoate, se impatureste intr-un tifon si se pune la scurs intr-o sita; peste el se pune o greutate si se lasa cam 30 min. O sa scada de la 600g pana aproape de 400g. Tofu scurs se pune in blender cu esenta/aroma de capsuni, sucul si coaja de lamaie si se mixeaza bine. Apa se pune pe foc potrivit impreuna cu mierea, agarul, sarea si se tine amestecand continuu pana incepe sa clocoteasca, se face focul mic, si se mai lasa cam 2-3 min. amestecand. Se inchide focul si se toarna acest amestec, treptat, peste tofu din blender si se mixeaza putin. Se rastoarna intr-un castron si se raceste pe baie de gheata, amestecand continuu.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort tiramisu cu lapte de cocos si capsuni
Tort tiramisu cu lapte de cocos si capsuni
10 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: