Petitchef

Tort cu ciocolata la maxim

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

100 g faina


100 g unt

100 g zahar

5 oua mari

100 g ciocolata amaruie

50 g ciocolata cu lapte

1 mana alune caramelizate

1 mana de stafide

1 lingura de rom

Esenta de vanilie

1 lingura cognac alexandrion

½ lingurita praf de cafea

1 lingurita praf de cappuccino

2 lingurite praf de copt

Un praf de sare

1 lingurita lamaie


Ganache de ciocolata :

200 ml frisca lichida

200 g ciocolata


Glazura :

200 g ciocolata amaruie sau cu aroma de cafea

200 ml frisca

2 linguri cognac


Decor :

Cacao

Crema de ciocolata

Putina frisca

Bomboane cu aroma de cafea

Visine

Frunze de menta

Preparare

  • Blatul :
    Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati mai mici. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom. Galbenusurile se freaca cu zaharul treptat pana se topesc cristalele de zahar, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 1 lingurita de lamaie, astfel cu siguranta vor iesi cum trebuie. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul si apoi se adauga la galbenusuri.
  • Ciocolata se topeste la bain marie si apoi se pune la galbenusuri. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori . Se pune in compozitie cafeaua, cappuccino, nucile, alunele, stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se varsa compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute in functie de cuptor.
  • In mijloc s-ar putea sa fie moale datorita ciocolatei dar daca pe margini e facut inseamna ca e gata. Se taie blatul in doua. Nu se insiropeaza pentru ca este destul de fraged dar cine doreste il poate insiropa cu lichior sau cafea amestecata cu ciocolata topita.
  • Crema de ciocolata :
    Se pune ciocolata si frisca pe foc mic, se amesteca pana la topire dupa care se da deoparte. Cand s-a racit se baga la frigider pentru cateva ore. Se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se opreste o parte pentru decor si restul se pune intre blaturi.
  • Glazura :
    Se face la fel ca si crema de ciocolata, se pune ciocolata si cognacul in frisca si cand s-a topit se varsa calduta peste blat. Cand a ajuns la temperatura camerei se baga la frigider si cand s-a intarit glazura se decoreaza. A facut tot crema si am imbracat tortul cu ea.

Poze

Tort cu ciocolata la maxim, poza 1Tort cu ciocolata la maxim, poza 2Tort cu ciocolata la maxim, poza 3Tort cu ciocolata la maxim, poza 4Tort cu ciocolata la maxim, poza 5Tort cu ciocolata la maxim, poza 6




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort 100% ciocolata - tort razvan
Tort 100% ciocolata - tort "razvan"
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu tichie de visine
Tort de ciocolata cu tichie de visine
6 porții
1h40m
Ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: