Petitchef

Tort cu crema de portocale

Desert
8 porții
1 oră
50 min
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

* 6 oua,

* 6 lg de zahar,

* 6 lg de faina,

* 2-3 lg. de cacao

* 1 plic zahar vanilat

* 1 praf de copt


Crema de Portocale:


* 200 g de zahar

* 200 ml. apa

* 400 ml. lapte

* 3 lg.de zahar

* 1 plic de pudding cu gust de frisca

* 1 pachet de zahar vanilat

* 10 gr. gelatina

* 300 g smântâna Hulaha

Preparare

  • Se feliaza 3 portocale in fasii potrivite. Se pun intr-un sirop fierbinte din 200 g de zahar si 200 ml. de apa. Se fierbe la foc scazut, astfel încât acestea sa devina transparente, fara a se rupe. Se pun pe un gratar la scurs.

    Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, iar dupa ce incep sa se intareasca, se adauga treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Galbenusurile se freaca cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta se adauga praful de copt si cacaua si se incorporeaza in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se pune o bucata de hartie de copt in tava ( Ø 26) in care se coace pandispanul. Dupa racire, acesta se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la fasiile de portocale.

    Pentru crema, se fierbe laptele, la care se adauga razalitura de la portocale si zaharul vanilat. Plicul de puddind se dizolva in putin lapte rece, apoi se adauga in laptele fierbinte. Se prepara o crema clasica de puddin. Gelatina inmuiata in prealabil se adauga in crema si se lasa la racit. Se bate frisca care se incorporeaza in crema cand devine mai rece.

    Se ia forma de tort care se tapeteaza cu folie de plastic. Dupa aceea se pun feliile de lamaie scurse pe partea de jos si pe margini.
    Se toarne ½ din crema in forma tapetata cu rondele de portocale, se pune un blat si se continua cu restul de crema si al doilea blat. Se da la rece cateva ore. Dupa care se rastoarna pe un platou si se decoreaza de jur imprejur cu frisca.
    Pofta buna!

Poze

Tort cu Crema de Portocale, poza 1Tort cu Crema de Portocale, poza 2Tort cu Crema de Portocale, poza 3



Comentarii:

03/03/2014

FOARTE BUNA

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Excelent.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort-rulada cu crema de iaurt si portocale
Tort-rulada cu crema de iaurt si portocale
10 porții
1h5m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort castel de ciocolata cu crema custard
Tort "castel" de ciocolata cu crema custard
12 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu crema fina de lichior de oua
Tort cu crema fina de lichior de oua
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: