Petitchef

Tort cu crema mascarpone si capsuni

Varianta printabila

In luna martie am avut multi sarbatoriti: Mr.Green Foot - La Multi Ani copilas!, sa cresti mare si tu surioara, multa multa sanatate bunicului B., si nu te-am uitat nici pe tine Piprikule. Pusi la toti si inca odata LA MULTI ANI cu mult mult drag. Tortul acesta e pentru voi.

Tort cu crema mascarpone si capsuni

In primul rand, trebuie sa ma laud ca este PRIMUL meu tort! Emotii mari, vorbit de una singura, multe telefoane la mama, dar in sfarsit pot sa respir usurata pentru ca tortul meu a fost un succes. Aluatul este cel de la csoda torta al mamei, iar crema este de la tiramisu. O combinatie delicioasa!

Pentru un tort cu diametrul de 24 cm ne trebuie:
Pentru aluat:4 oua18 linguri cu zahar10 linguri de apa100 g nuci10 linguri cu varf de faina1 plic de praf de coptPentru crema:250 g branza mascarpone5 oua6 linguri cu zaharPentru decorat:500 ml smantana dulce2-3 linguri de zahar toscapsuniciocolata menajera

Pentru inceput se toaca nucile: le puteti trece prin masina de tocat daca doriti nucile tocate mai fin, sau daca dimpotriva va place sa simtiti bucati mai mari de nuca in aluat, atunci puneti nucile in 2 pungi de plastic si folositi sucitorul ca sa maruntiti nucile.

Tort cu crema mascarpone si capsuni

Intr-un vas se freaca galbenusurile de oua cu zaharul. Cand pasta se deschide la culoare incepem sa adaugam cele 10 linguri de apa amestecand mereu.

Tort cu crema mascarpone si capsuni

Se adauga nucile tocate, faina si praful de copt (stins cu otet sau putina zeama de lamaie) si amestecam bine.

Tort cu crema mascarpone si capsuni

Separat cele 4 albusuri se bat spuma tare, apoi se adauga la compozitia anterioara. Va rezulta o pasta putin mai groasa decat cea de chec. Amestecul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit pentru 1 ora si 10 minute (verificati dupa 45 minute cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit bine, si doar atunci, aluatul se taie in 3 felii.

Tort cu crema mascarpone si capsuni Tort cu crema mascarpone si capsuni

Crema se prepara doar in momentul in care aluatul s-a racit si este taiat deja in felii. Intr-un vas frecam bine cele 5 galbenusuri cu cele 6 linguri de de zahar.

Tort cu crema mascarpone si capsuni

Cand pasta s-a deschis la culoare adaugam branza mascarpone si amestecam pana la omogenizare (nu trebuie sa avem nici un cocolos de branza). Separat batem spuma 4 albusuri din cele 5 (nu fiti tentate sa adaugati si ultimul albus), si adaugam spuma la amestecul de branza. Se amesteca usor, de sus in jos, de preferat nu cu mixerul.

Se insiropeaza feliile de aluat cu putina cafea la care puteti adauga si cateva picaturi de rom. Punem prima felie de aluat inapoi in forma de tort, apoi jumatate din cantitatea de crema. Deasupra punem a 2a felie de aluat usor, fara sa presam, restul de crema apoi ultima felie de aluat. Acoperim forma cu o folie si dam tortul la frigider pana a doua zi (trebuie sa stea la frigider cel putin 12 ore pentru ca crema sa se intareasca).

Tort cu crema mascarpone si capsuni

A 2a zi verificam tortul cu emotii mari: s-a intarit crema sau nu s-a intarit crema? Aceasta este intrebarea...Uraaaa!!! E totul in regula deci trecem la ultima faza.

Lasam smantana la temperatura camerei, timp in care radem niste ciocolata, spalam capsunile si le taiem in jumatati daca sunt prea mari. Se bate smantana dulce cu mixerul la viteza cea mai mica. Cand s-a intarit, adaugam 2-3 linguri de zahar tos, sau chiar mai mult in functie de cat de dulce vrem sa fie frisca. Continuam sa batem frisca pana isi pastreaza forma. Apoi imbracam cu frisca tortul, presaram cu ciocolata rasa, punem capsunile dupa imaginatie, si stropim cu ciocolata topita. La noi tortul a fost decorat de Mr.Green Foot. Si se pricepe tare bine, a iesit un tortulet de toata frumusetea:

Tort cu crema mascarpone si capsuni

Prima felie este a lui Mr.Green Foot:

Tort cu crema mascarpone si capsuni

Si asa de gust, un pic de tort si pentru voi:

Tort cu crema mascarpone si capsuniPrints may be available for purchase through the shop.

Un sfat: cand vine vorba de aluaturi care trebuie sa creasca in cuptor, NU deschideti usa cuptorului inainte de trecerea a cel putin jumatate din timpul specificat pentru coacere.






Comentarii:

Dana, 28/12/2018

Tortul pare minunat, îl voi face pentru Anul Nou. O mică mențiune, "aluatul" ăla se numește blat. Blat de tort, foi de tort, eventual :)

(0) (0) Abuz
26/05/2013

Very good

(0) (0) Abuz
01/04/2012

Cred ca-i buna,o incerc.

(0) (0) Abuz
23/12/2011

Supeer!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de bezea cu crema si jeleu de capsuni
Tort de bezea cu crema si jeleu de capsuni
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu crema de branza mascarpone
Tort cu crema de branza mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: